ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ: Για το σενάριο διεξαγωγής των εκλογών την Κυριακή των Βαΐων και την στάση της Εκκλησίας, μίλησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή “Σήμερα” του ΣΚΑΙ.

Ο Σεβασμιώτατος σημείωσε πως: «Και κατά το παρελθόν είχαν πραγματοποιηθεί εκλογές την ημέρα των Βαΐων, και δεν δημιουργήθηκε κανένα πρόβλημα. Δεν καταλαβαίνω, τώρα, γιατί να δημιουργηθεί πρόβλημα».

Ο κ. Χρυσόστομος κληθείς να σχολιάσει ποια είναι κατά την άποψη του τα θέματα που απασχολούν σήμερα την ελληνική κοινωνία, τόνισε πως τρία είναι τα ζητήματα: Η οικονομία, η ενεργειακή κρίση και το εθνικά θέματα.

Παράλληλα, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας αναφέρθηκε στον μεγάλο αριθμό των ατόμων που ολόενα και αυξάνεται αναφορικά με τα συσσίτια που προσφέρει η Εκκλησία αλλά και γενικότερα βοηθήματα προς τον ελληνικό λαό, ενω επισήμανε πως αυτό το φαινόμενο παρατηρείται κυρίως σε έντονο βαθμό στα μεγάλα αστικά κέντρα και τόνισε πως η πολιτεία πρέπει να προβληματιστεί για το πως θα λυθεί το ζήτημα αυτό.

Συγκεκριμένα σημείωσε: «Η Εκκλησία δεν μπορεί να λύσει το βιοποριστικό πρόβλημα των ανθρώπων. Έρχεται αρωγός, βοηθός, συμβάλλει… Ούτε αρνείται να το κάνει αυτό, ίσα-ίσα με πολύ ενδιαφέρον και αγάπη το εκφράζει, αλλά δεν λύνει το πρόβλημα».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.