Αναφέρει η Μητρόπολη:

Μια ξεχωριστή Θεία Λειτουργία είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σήμερα το πρωί δεκάδες πιστών, που συνέρευσαν στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Παναγίας Φανερωμένης Αιγίου.

Η Ιερά Μητρόπολις Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, τιμώντας τη μνήμη τού Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου, τέλεσε την αρχαιοπρεπή Θεία Λειτουργία του, με τις ευχές και τα λόγια που εμπνεύστηκε και έγραψε ο ίδιος πριν από 20 περίπου αιώνες!

Στις προσευχές του ο Άγιος Ιάκωβος αναφέρεται στα προβλήματα της εποχής του, μερικά εκ των οποίων είναι διαχρονικά, γεγονός που έκανε τους πιστούς να παρακολουθούν με πραγματική ευλάβεια και κατάνυξη τη Θεία Λειτουργία, η οποία ολοκληρώθηκε με διαφορετικό τρόπο απ’ ό,τι οι συνηθισμένες Θείες Λειτουργίες.

Συγκεκριμένα, όσοι είχαν προετοιμαστεί ψυχικά και σωματικά είχαν την ευκαιρία να μεταλάβουν ξεχωριστά το σώμα και το αίμα τού Κυρίου Ιησού Χριστού, πράξη που τελέστηκε στον Σολέα και όχι στην Ωραία Πύλη ως είθισται.

Στα αξιοσημείωτα το ότι η σημερινή Θεία Λειτουργία, που τελέστηκε προεξάρχοντος του πατρός Αθανασίου Λιακόπουλου και συλλειτουργούντων των ιεροδιακόνων π.Σάββα και π.Λουκά, διήρκεσε λίγο παραπάνω απ’ ό,τι οι συνηθισμένες. Και αυτό διότι οι μετέπειτα Λειτουργιολόγοι, ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος και ο Μέγας Βασίλειος, περιόρισαν τη χρονική διάρκεια, ώστε οι πιστοί να μην αισθάνονται κόπωση και να χαίρονται πιο πολύ τη Θεία Λειτουργία μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ομολογουμένως, η σημερινή Θεία Λειτουργία αποτέλεσε μια πραγματική ευλογία για τους πιστούς τής ενορίας (και όχι μόνο) αλλά και για όλη την πόλη τού Αιγίου. Έτσι, μέσω αυτής της αξιέπαινης πρωτοβουλίας, ο Άγιος Ιάκωβος ο Αδελφόθεος εξακολουθεί να είναι… παρών στην Εκκλησία μας, πρεσβεύοντας για όλους εμάς!

Ξεχωριστή Θεία Λειτουργία στη Μητρόπολη Καλαβρύτων Ξεχωριστή Θεία Λειτουργία στη Μητρόπολη Καλαβρύτων Ξεχωριστή Θεία Λειτουργία στη Μητρόπολη Καλαβρύτων

 

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.