«Σήμερα εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας στην Υπέρμαχο Στρατηγό, την Σκέπη του Γένους, την Υπεραγία Θεοτόκο στην οποίαν πάντα στις δύσκολες στιγμές μας, όπως και στο έπος του '40, ο λαός μας και ο στρατός μας εναπέθεσε τις ελπίδες του».

«Περάσαμε δυο χρόνια δύσκολα χωρίς παρελάσεις, χωρίς εκδηλώσεις και βλέπουμε πως το έχει ανάγκη ο λαός μας και αυτό φαίνεται από την συμμετοχή σήμερα παρόλο που δεν παρήλασαν τα παιδιά μας. Οι παρελάσεις και όλες αυτές οι εκδηλώσεις είναι ευκαιρίες μνήμης, σεβασμού και αναγνώρισης της θυσίας όλων εκείνων που αγωνίστηκαν για να ζούμε εμείς σήμερα ελεύθερα. Ευχόμαστε ο Θεός να αναπαύσει τις ψυχές τους στις σκηνές των δικαίων και βέβαια το ηρωικό τους φρόνημα να είναι εκείνο το οποίο να εμπνέει όλους εμάς» πρόσθεσε σε άλλο σημείο ο Σεβασμιώτατος.

Στην συνέχεια ο Μητροπολίτης Ξάνθης αναφέρθηκε στην πανδημία στέλνοντας ένα μήνυμα πατρικής αγάπης προς τον λαό, αυτή την περίοδο να ακούνε μόνο τους ιατρούς, τον Θεό και την Παναγία.

«Να ακούμε τους ιατρούς και μόνο τους ιατρούς αυτή την περίοδο, κανέναν άλλο. Τους ιατρούς, το Θεό και την Παναγία μας και να λαμβάνουμε τα μέτρα εκείνα τα οποία είναι απαραίτητα και για την διασφάλιση της δικής μας υγείας αλλά και του συνανθρώπου μας» υπογράμμισε ο Σεβασμιώτατος.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.