Διαβάστε τις δηλώσεις στο δημοτικό ραδιόφωνο Ξάνθης.

Ο Ιερός Ναός θα είναι ανοικτός και ο εορτασμός του Αγίου Θεοφάνους θα γίνει όπως αρμόζει.

Οι Ιεροί Ναοί πρέπει να ανοίξουν για τους πιστούς, εννοείται με την αυστηρή τήρηση όλων των μέτρων που συστήνουν οι ειδικοί για την προστασία της δημόσιας υγείας: αποστάσεις, μάσκες, γάντια, απολυμαντικό. Καλώ τους πολιτειακούς παράγοντες, τώρα που ξεκινάει η μετάβαση στην ομαλότητα, να ανοίξουν οι Ναοί, με προϋποθέσεις και με όλα τα μέτρα, όχι όμως για ατομική προσευχή όπως μας λένε αλλά για συμπροσευχή.

Οι Ιεροί Ναοί είναι χώροι συμπροσευχής . Να ανοίξουν οι πόρτες των κοιμητηρίων, να μπορούν σε χώρο, που αν μη τι άλλο προσφέρεται για την τήρηση των αποστάσεων και είναι ανοιχτός χώρος, να προσέρχονται όσοι θέλουν να ανάψουν το καντήλι των προσφιλών τους ανθρώπων που έφυγαν από αυτή τη ζωή.

Αντιλαμβάνομαι ότι την Μεγάλη Παρασκευή θα υπήρχε συνωστισμός, τώρα όμως δεν συντρέχουν τέτοιοι λόγοι. Η λογική των δυο μέτρων και δυο σταθμών δεν βοηθά.

Θα ανοίξουν μας λένε χώρους εστίασης που είναι χώροι συνάθροισης αλλά όχι τους Ναούς. Είπαν όχι στην μεταφορά με αυτοκίνητο της εικόνας της Παναγίας, κατά την εορτή της Ζωοδόχου Πηγής, με αυτοκίνητο για την ευλογία των πιστών που ήταν σε μπαλκόνια και επετράπη μουσική συναυλία πάνω σε όχημα στην Αθήνα. Και καλώς έγινε αλλά όχι να επικρατούν δυο μέτρα και δυο σταθμά

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.