Η Ιερά Μητρόπολις Ξάνθης και Περιθεωρίου έρχεται να τοποθετηθεί σχετικά με την γνωστή ανάρτηση του κ. Ηλία Μόσιαλου, Καθηγητή της Πολιτικής της Υγείας, κατόχου της έδρας Brian-Abel Smith, στο LSE, στην Ιατρική Σχολή του Imperial College London ως και συν-διευθυντή του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου για τα Συστήματα και τις Πολιτικές Υγείας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, τ. Υπουργού και Κυβερνητικού Εκπροσώπου και νυν εκπροσώπου της Ελληνικής Κυβερνήσεως σε διεθνείς οργανισμούς για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοίού.

Πραγματικά προκαλεί θλίψη το γεγονός ένας επιστήμονας τόσο μεγάλου επιστημονικού κύρους να ενεργεί κατ΄ εξοχήν αντιεπιστημονικά, να εξέρχεται δηλαδή των ορίων της επιστήμης του και να ασχολείται με την θεολογία και την πίστη της Εκκλησίας μας. Η ενέργειά του αυτή θέτει εν αμφιβόλω την επιστημονική του συνέπεια.

Η ειρωνία προς το πρόσωπο της Κυρίας Θεοτόκου, και μάλιστα στις παραμονές της μεγάλης και παγκόσμιας εορτής των Χριστουγέννων, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί χιούμορ, όπως έσπευσε ο ίδιος να δικαιολογηθεί, αλλά αποτελεί βαθειά προσβολή προς την πλειοψηφία του ελληνικού λαού, τον οποίο ο ίδιος εκπροσωπεί στους διεθνείς οργανισμούς. Αλλά και ως προς την επίτευξη του στόχου της η ανάρτηση αυτή είχε ατυχή κατάληξη: προσπάθησε να υπερασπιστεί την ανάγκη του εμβολιασμού, προσβάλοντας όμως την πίστη και την παράδοση του λαού.

Ποια απήχηση νομίζει πως θα μπορούσε να έχει μια τέτοια τακτική; Ωστόσο ποτέ δεν είναι αργά. Αναμένουμε από τον κ. Μόσιαλο να επανορθώσει, ώστε ο λόγος του να πορεί να ανακτήσει το επιστημονικό του κύρος και να μην γίνεται όπλο ενός παρωχημένου ιδεολογικού αθεϊσμού. Ο νέος χρόνος που ανατέλει είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για μία νέα αρχή για όλους.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.