Για τρίτη φορά μέσα σε λίγους μήνες (η πρώτη ήταν τον Απρίλιο και η δεύτερη τον Ιούλιο) άγνωστοι βεβήλωσαν το παρεκκλήσι που είναι αφιερωμένο στον Άη Γιώργη και τον Αρχάγγελο Μιχαήλ στο Μονοπάτι της Ζωής στην Ξάνθη. Δυστυχώς, παρά τις δύο προηγούμενες βεβηλώσεις, δεν έχουν τοποθετηθεί κάμερες στην περιοχή, με αποτέλεσμα οι ιερόσυλοι δράστες να ενεργούν ανεξέλεγκτοι και χωρίς το φόβο ότι θα συλληφθούν.

Σύμφωνα με τον Ιωάννη Χαρ. Παπαχρόνη, που είναι Πρόεδρος του Γηροκομείου Ξάνθης “Ο ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ”, Πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Ξάνθης “Η ΑΓΑΠΗ” και φίλος του Μονοπατιού της Ζωής, «οι άγνωστοι -που μπορούν να γίνουν γνωστοί μέχρι να μπούνε οι κάμερες, αν μας αφήσουνε κάποιοι υπερευαίσθητοι «δημοκράτες», συνεχίσανε και πάλι το έργο τους τα ξημερώματα της Τετάρτης 10 Αυγούστου 2022».

Ο ίδιος αναφέρει αναλυτικά πώς κατέληξε η ιερόσυλη επιχείρηση, τι πέτυχαν και πού απέτυχαν οι δράστες:

Δεν καταφέρανε να ανοίξουνε και πάλι τον κουμπαρά για τα κεράκια και τις δωρεές και ξεσπάσανε με μένος στα πάντα που αυτή τη φορά έχουν ως εξής…
-ανεπιτυχής προσπάθεια διάρρηξης του κουμπαρά…
-επιτυχές σπάσιμο όλων των εικόνων που είχανε τζάμι ή είχαν φιλοτεχνηθεί πάνω σε κεραμίδι…
-επιτυχές σπάσιμο του τζαμιού του ιερού του ναίσκου…
-επιτυχές σπάσιμο του καντηλιού και χύσιμο των λαδιών όπου μπορούσανε…

«Οι κάμερες θα μπούνε αφού φτάσαμε σε εκείνο το σημείο να αστυνομεύουμε τα πάντα στη ζωή μας. Οι εικόνες και οι ζημίες θα αποκατασταθούνε. Εσείς που προβαίνετε σε αυτές τις πράξεις με ποιο τρόπο θα αποκαταστήσετε τις ψυχές σας…;». καταλήγει η ανακοίνωσή του.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.