Πλήθος κόσμου ένωσε τις φωνές του για πει όχι σε άλλη γυναικοκτονίας. Η εκδήλωση διοργανώθηκε στη μνήμη των θυμάτων που δολοφονήθηκαν από γυναικοκτόνους και όλοι τραγούδησαν για τη Ζωή, την Ανίσα, την Καρολάιν, την Ελένη, την Τζεβριέ, τη Μαρία, τη Νεκταρία, την Ανθή, τη Αδαμαντία. Ένα ιδιαίτερα συγκινητικό τραγούδι για τις ψυχές τους, ένα τραγούδι που διασκευάστηκε από την Ανοιχτή Ορχήστρα Αθηνών.

Η συνάντηση αυτή ξεκίνησε στην πλατεία της Ξάνθης και κατέληξε στο σπίτι της Ζωής Δαλακλίδου και συγκεκριμένα στο σημείο όπου εκείνη δολοφονήθηκε: στην πυλωτή του πατρικού της σπιτιού όπου άλλωστε υπάρχει και ένα εκκλησάκι στη μνήμη της.

Εκεί όλοι άφησαν λουλούδια και άναψαν κεράκι στη μνήμη της, αλλά και στη μνήμη των άλλων θυμάτων.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν τόσο η οικογένεια της Ζωής, όσο και η οικογένεια της Ελένης Τοπαλούδη.

Τη διοργάνωση της εκδήλωσης ανέλαβε μια συμμαθήτρια της Ζωής με άλλες φίλες της για να τιμήσουν τόσο εκείνη όσο και τα άλλα θύματα γυναικοκτονίας.

Ξεχωριστή στιγμή ήταν η παρουσία του γιου του μεγάλου αδελφού της Ζωής, του μικρού Θεολόγη ο οποίος κρατούσε ένα χαρτί με το όνομα της θείας του, της Ζωής.

«Ο Θεολόγης είναι 7,5 χρόνων και είπε στον μπαμπά του ότι θέλει να είναι στην εκδήλωση γιατί μπορεί να μην γνώρισε τη θεία του όμως γνωρίζει πολύ καλά ότι έπεσε θύμα δολοφονίας. Μέσα από τις αφηγήσεις του παππού του Θεολόγη, του πατέρα του και των άλλων αδελφών της Ζωής αγαπάει τη θεία του με έναν τρυφερό και ξεχωριστό τρόπο», λέει στον Στρατή Λημνιό και στο GRTimes ο αδελφός της Ζωής Ηλίας Δαλακλίδης.

Να σημειωθεί ότι η μαμά της Ζωής, η Βασιλική, έφυγε από τη ζωή πριν από ενάμιση χρόνο και είναι πια κοντά στην πρωτότοκη κόρη της…

Η δολοφονία της Ζωής Δαλακλίδου το 2012 είχε προκαλέσει σοκ στο πανελλήνιο. Ο δράστης -ο οποίος ομολόγησε το αποτρόπαιο έγκλημά του- την ακινητοποίησε, τη χτύπησε και τη βίασε. Μάλιστα για να καλύψει τα ίχνη του και να μην τον αναγνωρίσουν, αποφάσισε να της ρίξει βενζίνη και να της βάλει φωτιά με αποτέλεσμα η 34χρονη να καεί ζωντανή, με τους κατοίκους της περιοχής που έτρεξαν να την βοηθήσουν να μην μπορούν να ξεχάσουν τις φρικιαστικές σκηνές που είδαν…

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.