Ολοκληρώθηκε η νέα συνεδρίαση του πολεμικού υπουργικού συμβουλίου του Ισραήλ. Μονόδρομος τα αντίποινα κατά του Ιράν τα οποία όμως θα είναι τέτοια ώστε να μην πυροδοτήσουν έναν περιφερειακό πόλεμο

Επικαλούμενη ως πηγή δυτικούς αξιωματούχους, η Wall Street Journal υποστηρίζει ότι το Ισραήλ θα μπορούσε να προχωρήσει, ακόμη και σήμερα, σε μια επιχείρηση αντιποίνων κατά του Ιράν.

Το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ συνεδρίασε εκ νέου σήμερα, εξετάζοντας τις επιλογές που ανοίγονται μπροστά του έπειτα από την ιρανική επίθεση του περασμένου Σαββάτου. Υπενθυμίζεται ότι ανάλογη συνεδρίαση είχε πραγματοποιηθεί και χθες, Κυριακή.

Το Channel 12 αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης συζητήθηκαν πολλές επιλογές που όμως όλες τους περιλαμβάνουν «επώδυνα» αντίποινα εναντίον του Ιράν.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται, τα αντίποινα θα είναι «επώδυνα» μεν αλλά και έτσι διαμορφωμένα ώστε να μην πυροδοτήσουν έναν περιφερειακό πόλεμο.

Η Τεχεράνη έχει πάντως από την πλευρά της διαμηνύσει, διά στόματος του Ιρανού ΥΠΕΞ Χοσεΐν Αμίρ-Αμπντολαχιάν σήμερα, ότι εάν δεχθεί νέα επίθεση από την πλευρά του Ισραήλ, θα απαντήσει.

Οι δυτικοί έχουν επιδοθεί σε μια κούρσα επαφών τα τελευταία 24ωρα με στόχο την αποκλιμάκωση της έντασης, πλην όμως η μπάλα αυτήν τη στιγμή βρίσκεται στο γήπεδο της ισραηλινής ηγεσίας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.