Σε ένα εκτενές δημοσίευμα η αμερικανική εφημερίδα WALL STREET JOURNAL περιγράφει την μαρτυρική ζωή που περνάνε οι χριστιανοί στην Αίγυπτο τη στιγμή που ο Πρόεδρος Σίσι εγκαινιάζει Εκκλησίες ως δείγμα ενότητας και ειρήνης. Το δημοσίευμα μιλά για τους Κόπτες Χριστιανούς οι οποίοι αποτελούν μόλις το 10 τοις εκατό της κατά πλειοψηφίας Μουσουλμανικής χώρας.

Ρεπορτάζ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE

Συνεχίζει το δημοσίευμα πως οι χριστιανοί έχουν εγκατασταθεί στην Αίγυπτο από το έτος 50 και ότι αντιμετωπίζουν δυσκολίες εδώ και 2000 χρόνια.

Το 2011 μετά από βομβαρδισμό Εκκλησίας από Ισλαμιστές, σκοτώθηκαν 23 και τραυματίστηκαν 97.

Τον Φεβρουάριο του 2017, το Ισλαμικό Κράτος αποκεφάλισε 20 Χριστιανούς και το μετέδωσε σε βίντεο.

Τον Νοέμβριο του 2018, Ισλαμιστές στρατιώτες άνοιξαν πυρ σε δυο λεωφορεία που μετέφεραν χριστιανούς προσκυνητές σκοτώνοντας 7 ανθρώπους.

Φρίκη η καθημερινότητα των χριστιανών

Σύμφωνα με επώνυμες μαρτυρίες, οι χριστιανοί στην Αίγυπτο αποκλείονται από κάθε δημόσιο αξίωμα όπως: Μυστικές υπηρεσίες, υπηρεσίες φύλαξης, αστυνομία, δικαιοσύνη, εκπαίδευση, αλλά ακόμα και από τον ιδιωτικό τομέα.

Οι χριστιανοί οδηγούνται κατηγορούμενοι για ασήμαντη αιτία ενώ κατήγοροί τους τις περισσότερες φορές είναι οι ίδιοι οι γείτονές τους.

Οι γυναίκες αντιμετωπίζουν σχεδόν σε καθημερινή βάση σεξουαλική κακοποίηση.

Πηγή δεικτικά αναφέρει: Δεν χρειάζεται να σκοτώσει το Ισλαμικό Κράτος τους Χριστιανούς, το κάνουν οι γείτονές τους.

Μονάχα το 17 τοις εκατό από τις σχεδόν 4000 αιτήσεις των επίσημων Χριστιανικών Εκκλησιών στην Αίγυπτο, γίνεται αποδεκτό από το κράτος.

Αρκετά συχνά, οι Αιγύπτιοι διαδηλώνουν κατά των οργανωμένων χριστιανικών Εκκλησιών, τους καίνε τις Εκκλησίες, τα σπίτια, τους χτυπούν.

Είναι καλό να χτίζουμε μια Εκκλησία ας κοιτάξουμε όμως πρώτα να βοηθήσουμε τους πιστούς που αντιμετωπίζονται ως κατώτεροι από τη στιγμή που βγαίνουν από το σπίτι τους.

Καραγιάννης Ανδρέας
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 4 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.