Το σημερινό Doodle γιορτάζει τη ζωή και την κληρονομιά του ταϊλανδέζου μουσικού Wangdee Nima, ενός ερμηνευτή που είναι γνωστός με το όνομα του σκηνικού Wang Wae.

Γεννημένος αυτήν την ημέρα στην κεντρική Ταϊλάνδη το 1925, ο Wang Tae κληρονόμησε μια αγάπη για τη μουσική από τους γονείς του, και οι δύο ήταν ερμηνευτές παραδοσιακών λαϊκών ταϊλανδέζικων ειδών. Ως παιδί, έγινε ειδικός στο Lam Tad, ένα στυλ μουσικής που προήλθε από την περιοχή του. Αυτό το δημοφιλές λαϊκό είδος φέρνει σε επαφή ομάδες ανδρών και γυναικών για να εναλλάσσουν τραγούδι αυτοσχεδιασμένους χιουμοριστικούς στίχους για να προκαλέσουν γέλια από το κοινό, όλα στο πλαίσιο οργάνων όπως το Klong Ramana, ένα παραδοσιακό ταϊλανδέζικο τύμπανο.

Ο Wang Tae σύντομα ίδρυσε το δικό του συγκρότημα, το οποίο ονομάστηκε επώνυμα «Lam Tad Wang Te», το οποίο του κέρδισε την εθνική αναγνώριση και την ευρεία έκκληση. Γνωστός για τους έξυπνους στίχους του με την πονηρή χρήση διπλών παικτών, ο Wang Tae ήταν ένας πραγματικός δάσκαλος της ταϊλανδέζικης γλώσσας, του οποίου οι πνευματώδεις παραστάσεις έφεραν χαμόγελα στα πρόσωπα του κοινού σε όλη την Ταϊλάνδη για σχεδόν σαράντα χρόνια.

Το 1988, ο Wang Tae ονομάστηκε Εθνικός Καλλιτέχνης της Ταϊλάνδης, ένα ετήσιο βραβείο που απονεμήθηκε από την Εθνική Επιτροπή Πολιτισμού της Ταϊλάνδης στους πιο διάσημους καλλιτέχνες της χώρας.

Χρόνια πολλά, Wangdee Nima!

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.