Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το περασμένο Σάββατο, 18 Μαΐου, στις Βρυξέλλες, η εκδήλωση του Συλλόγου Κρητών Βελγίου για την επέτειο της Μάχης της Κρήτης.

Στο σύντομο χαιρετισμό της, η πρόεδρος του Συλλόγου, κα Κωνσταντία Μεταξάκη, είπε, μεταξύ άλλων:

“Το Μάιο του 1941 οι Κρητικοί αντιμετώπισαν το τελευταίο κύμα εισβολής του ναζισμού που είχε ήδη κατακτήσει όλη την Ευρώπη και την υπόλοιπη Ελλάδα. Όλοι οι Έλληνες μνημονεύουμε πάντα αυτό το γεγονός όσα χρόνια κι αν περάσουν και όπου κι αν βρισκόμαστε. Σήμερα στην καρδιά της Ευρώπης μακριά από την πατρίδα συνεχίζουμε να προσφέρουμε στα παιδιά μας τους ηθικούς θησαυρούς της εθνικής μας κληρονομιάς“.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Απολλωνιάδος κ. Ιωακείμ, ο Γενικός Πρόξενος κος Βασίλης Ζαρμπάλης, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Βρυξελλών κος Φίλιππος Κοτσαρίδης, καθώς και οι πρόεδροι άλλων ελληνικών Συλλόγων, και συγκεκριμένα του Συλλόγου Θρακιωτών κος Κωνσταντίνος Μπαμπατζίκης, του Συλλόγου Ποντίων κος Σάκης Σιδηρόπουλος και του Συλλόγου Ηπειρωτών κος Κωνσταντίνος Ντιναλέξης.

Την εκδήλωση τίμησαν, επίσης, η Αντιπρόεδρος της Αδελφότητας Ελληνίδων Κυριών, κα Παναγιώτα Μαγουλιώτη, καθώς και η Πρόεδρος του κεντρικού Φιλόπτωχου Ταμείου της Ιεράς Μητροπόλεως, κα Θεοδώρα Αντωνίου, την οποία ο Σύλλογος Κρητών ευχαρίστησε ιδιαίτερα για την ευγενική δωρεά τριών κρητικών παραδοσιακών φορεσιών.

Στην εκδήλωση συμμετείχε πλήθος κόσμου που είχε την ευκαιρία να απολαύσει πλούσια εδέσματα και παραδοσιακούς κρητικούς χορούς.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.