Μέλη της Βρετανικής Επιτροπής για την Επανένωση των Γλυπτών του Παρθένωνα θα συγκεντρωθούν στο Βρετανικό Μουσείο για να καλωσορίσουν τον νέο Διευθυντή, Δρ Νίκολας Κάλιναν και να προβάλλουν τα αιτήματά τους, με αφορμή τα 15 χρόνια από το άνοιγμα του Μουσείου της Ακρόπολης στην Αθήνα.

Το αίτημα της Βρετανικής Επιτροπής για μια επείγουσα συνάντηση με τον Δρ Κάλιναν για να συζητήσουν την τύχη των Γλυπτών, θα είναι από τα πρώτα που θα φτάσουν στο γραφείο του νέου διευθυντή μετά την ανακοίνωση της Τουρκίας ότι αποκτήθηκαν παράνομα. Την επιστολή θα παραδώσει η γνωστή Βρετανίδα συγγραφέας και μέλος της Βρετανικής Επιτροπής Βικτωρια Χίσλοπ.

“Ποτέ δεν ήμασταν πιο κοντά στο να δούμε αυτό το απίστευτο έργο τέχνης επανενωμένο και είναι η σοβαρή μας ελπίδα ότι ο Δρ Κάλιναν μπορεί να ενωθεί με τον Πρόεδρο του Μουσείου Τζορτζ Όσμπορν στις ιστορικές σελίδες ως οι άνθρωποι που βοήθησαν να το κάνουν πραγματικότητα”, εκτιμούν τα μέλη της Βρετανικής Επιτροπής που αγωνίζονται για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα εδώ και 39 χρόνια.

Σύμφωνα με την ertnews, η Επιτροπή ελπίζει ότι η νέα ηγεσία του Μουσείου θα διορθώσει αυτή την ιστορική αδικία αποκαθιστώντας τη φήμη του Μουσείου ως ηθικού ηγέτη στην προστασία της κοινής πολιτιστικής κληρονομιάς.

Μάλιστα ενόψει των επικείμενων εκλογών, με το εργατικό κόμμα να κρατά το προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις, η ενδεχόμενη επιστροφή των Γλυπτών, κατά δήλωση του Στάρμερ είναι πιθανή.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.