Σύμφωνα με βρετανικά δημοσιεύματα, το Βατικανό έχει επενδύσει σε περισσότερα πολυτελή ακίνητα από ό,τι ήταν προηγουμένως γνωστό.

Όπως έγραψε η βρετανική εφημερίδα «Financial Times», μια (νέα) επένδυση ύψους περίπου 110.000.000 ευρώ, όπως και άλλες, ανατρέχουν στην περίοδο που ήταν ακόμα καρδινάλιος ο -προσφάτως παραιτηθείς- Άντζελο Μπέκιου.

Οι μπίζνες του «Νούμερο 2» στο Βατικανό έως το 2018

Πρόκειται για διαμερίσματα στην περιοχή Cadogan Square του Νάιτσμπριτζ. Σύμφωνα με την εφημερίδα, τα ντοκουμέντα δείχνουν ότι ο Μπέκιου, ο οποίος ήταν το «Νούμερο δύο» στη γραμματεία του Πάπα μέχρι το 2018, εμπλέκεται στις αγοραπωλησίες.

Ο Μπέκιου υπό την προηγούμενη ιδιότητά του στη γραφειοκρατία του Βατικανού φέρεται να είχε επιβλέψει μια αμφιλεγόμενη επιχείρηση ακινήτων στην περιοχή Τσέλσι του Λονδίνου, γι’ αυτό και ο Πάπας Φραγκίσκος υποχρέωσε τον 72χρονο καρδινάλιο να παραιτηθεί από τα καθήκοντά του την περασμένη εβδομάδα. Ο Μπέκιου δήλωσε ότι είναι αθώος.

Η αγοραπωλησία στο Τσέλσι, για την οποία διεξάγονται έρευνες από εισαγγελείς του Βατικανού, δεν ήταν πάντως ο λόγος της παραίτησης του Μπέκιου. Ο «Guardian» ανήρτησε πριν από μερικές μέρες ένα επεξηγηματικό βίντεο με το παρασκήνιο της απόφασης από το Βατικανό.

Ο Πάπας μάλλον ήταν αποδέκτης παραπληροφόρησης, διότι η πραγματική κατηγορία φαίνεται πως ήταν ο νεποτισμός με τον αδελφό του σε σχέση με δραστηριότητες του δεύτερου, τις οποίες φέρεται να έχει χρηματοδοτήσει ο Μπέκιου με χρήματα του Βατικανού. Και αυτό όμως το έχει αρνηθεί ο πρώην καρδινάλιος σε γερμανική εφημερίδα.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.