Το βράδυ της Τρίτης 4 Ιουνίου τελέσθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου στην Αλεξανδρούπολη, στον Ι.Ν. Παναγίας Κοσμοσώτειρας στις Φέρες, στον Ι.Ν. Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου στο Τυχερό και στον Ι.Ν. Παναγίας Καμαριώτισσας στη Σαμοθράκη, η βραδυνή Θεία Λειτουργία για τους υποψηφίους μαθητές και μαθήτριες που θα διαγωνισθούν στις πανελλήνιες εξετάσεις.

Ο Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος χοροστάτησε στην Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου, παρουσία πλήθους μαθητών και μαθητριών, των γονέων και συγγενών τους, ενώ παρέστη και ο Προϊστάμενος της Δευτεροβαθμίου Εκπαιδεύσεως του Νομού μας κ. Στέργιος Αποστολακούδης.

Πριν τη Θεία Κοινωνία ο Μητροπολίτης μας μίλησε στους υποψηφίους μαθητές ευχόμενος κατ’ αρχήν καλή επιτυχία και καλή φώτιση από το Θεό στις εξετάσεις που έχουν μπροστά τους. Ο Μητροπολίτης μας είπε στα παιδιά να μην απογοητευθούν αν δεν πετύχουν εκεί που περιμένουν, γιατί ίσως το συμφέρον της ζωής τους και η προσωπική τους ευτυχία τελικά να κρύβεται πίσω από την αποτυχία και τον επαναπροσδιορισμό των στόχων της ζωής τους.

Άλλωστε, τόνισε ο Σεβασμιώτατος, ούτε τα χρήματα, ούτε τα πτυχία, ούτε η κοινωνική καταξίωση μπορεί να φέρουν την ευτυχία στη ζωή του κάθε ανθρώπου, και η ευτυχία και η χαρά είναι το ζητούμενο.

Συμβούλεψε τους μαθητές να χαλαρώσουν, να προσευχηθούν στο Θεό και Εκείνος που γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα μας το συμφέρον της ζωής μας, θα τα φέρει όλα βολικά και ακόμα κι αν φαινομενικά κλείσει η πόρτα, ο Θεός θα ανοίξει δυο παράθυρα στη ζωή μας. Τέλος, απευθυνόμενος στους γονείς των παιδιών τους συμβούλεψε να μην τα πιέζουν για την επιτυχία στις εξετάσεις, αλλά για την ευτυχία τους και να τα στηρίζουν σε ό,τι αποφασίζουν.

Ακολούθως ο κ. Αποστολακούδης από την πλευρά του ευχήθηκε στα παιδιά καλή επιτυχία και τόνισε πως όλα είναι έτοιμα ώστε να υπάρξει ένα ήρεμο περιβάλλον χωρίς άγχος για τις πανελλήνιες εξετάσεις.

Αρκετοί εκ των μαθητών κοινώνησαν το Σώμα και το Αίμα του Κυρίου μας και στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης μας μοίρασε σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες από ένα στυλό και μία σοκολάτα ευχόμενος την ευλογία του Θεού στη ζωή τους και καλή φώτιση.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.