Βραδινή Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Νικαίας θα τελεστεί την Πέμπτη 24 Ιουνίου από τις 7.30 μ.μ. για τους εργαζόμενους, αλλά και για τους αγαπητούς και φιλακόλουθους ενορίτες και φίλους του Ναού.

Πριν τη βραδινή Θεία Λειτουργία θα ψάλλει η παράκληση στον Άγιο Απόστολο Ιούδα τον Θαδδαίο, προστάτη των απελπισμένων. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, στον κατάλογο των Αποστόλων του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού το Όνομα του Ιούδα συναντάται δυο φορές. «Από την μία έχουμε τον Ισκαριώτη που πρόδωσε και από την άλλη τον Ιούδα τον Θαδδαίο ή Λεββαίο που σημαίνει θαρραλέος (τα άλλα δυο ονόματα ήταν πρόσθετα, όπως συμβαίνει πάντοτε στους Ιουδαίους μέχρι και σήμερα).
Ο Άγιος Ιούδας ο Θαδδαίος, ο Προστάτης των απελπισμένων λοιπόν, που η Εκκλησία μας τον εόρτασε στις 19 Ιουνίου, είναι ο συγγραφέας της μικρής εκείνης επιστολής στην Καινή Διαθήκη, που φέρει και το όνομά του.
Αναφορές για τον βίο του έχουμε από τον Ιππόλυτο όσο και από τις απόκρυφες Πράξεις του Αγίου Αποστόλου Θαδδαίου εκ των Δώδεκα, ο οποίος βλέπουμε ότι κήρυξε τον Χριστιανισμό στη Μεσοποταμία, όπου και βάπτισε πολλούς.
Τελικά, εκεί παρέδωσε ειρηνικά το πνεύμα του, αφού στη ζωή του εφάρμοσε πλήρως την εντολή που έδωσε ο Κύριος στους μαθητές Του:
» Πορευθέντες μαθητεύσατε πάντα τὰ ἔθνη, βαπτίζοντας αὐτοὺς εἰς τὸ ὄνομα τοῦ Πατρὸς καὶ τοῦ Υἱοῦ καὶ τοῦ Ἁγίου Πνεύματος»».

• Ἀπολυτίκιον
Χριστοῦ σὲ συγγενῆ, ὢ Ἰούδα εἰδότες, καὶ μάρτυρα στερρόν, ἱερῶς εὐφημοῦμεν, τὴν πλάνην πατήσαντα, καὶ τὴν πίστιν τηρήσαντα, ὅθεν σήμερον, τὴν παναγίαν σου μνήμην, ἑορτάζοντες, ἁμαρτημάτων τὴν λύσιν, εὐχαίς σου λαμβάνομεν.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.