Τελέστηκε, κατά την εσπέρα της 14ης Δεκεμβρίου, ο πανηγυρικός Εσπερινός της εορτίου μνήμης του Αγίου Ελευθερίου και της Αγίας μητρός αυτού Ανθίας στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου Χαλανδρίου, υπό των εφημεριών π. Ιωάννου Λάμπρου και π. Γεωργίου Αυθίνου, χωρίς την παρουσία των πιστών και σε μία πρωτόγνωρη μέσα στην ιστορία των δεκαετιών ατμόσφαιρα για τον ενοριακό ναό, ο οποίος κατακλύζονταν κάθε χρόνο, τέτοια ημέρα, από εκατοντάδες ευλαβείς πιστούς.

Ο π. Ιώαννης Λάμπρου, κατά το πέρας, απευθυνόμενος προς όσους παρακολουθούσαν διαδικτυακά την Ακολουθία, είπε: «Για μία χρονιά ακόμη, αγαπητοί μου αδελφοί, ο Πανάγαθος Θεός μάς αξιώνει να τελέσουμε την πανήγυρη της Ενορίας μας, του Προστάτου και Αγίου μας, Αγίου Ελευθερίου και της Αγίας αυτού μητρός Ανθίας.

Βέβαια, πρωτόγνωρες καταστάσεις, διότι τελούμε τον πανηγυρικό Εσπερινό χωρίς την παρουσία όλων σας, αλλά μόνον με την παρουσία των ιερέων και του απαραιτήτου προσωπικού προς τέλεσιν της Ακολουθίας του Εσπερινού και όλοι εσείς να παρακολουθείτε από τα σπίτια σας. Ας ευχηθούμε, αγαπητοί αδελφοί, αυτή η πανήγυρις να είναι η τελευταία με κλειστούς ναούς, αυτή η πανήγυρις να είναι η τελευταία που δε θα επιτρέπει τα βήματά σας να οδηγούνται εδώ στον ναό, ώστε να τιμούμε τον Προστάτη Άγιο μας, Άγιο Ελευθέριο».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-1)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.