ΒΟΥΛΗ LIVE: Σε τροχιά συνταγματικής αναθεώρησης εισήλθε η Ολομέλεια της Βουλής, καθώς ξεκίνησε η συζήτηση για τις 149 προτεινόμενες τροποποιήσεις, που θα λήξει το βράδυ της Πέμπτης με την διεξαγωγή της πρώτης ψηφοφορίας. Υπενθυμίζεται ότι θα ακολουθήσει η δεύτερη ψηφοφορία στις 13-14 Μαρτίου. Δείτε τώρα live.

Στην παρούσα φάση, η εθνική αντιπροσωπεία αποφασίζει μόνο για τα άρθρα που πρέπει να τροποποιηθούν και όχι για το νέο τους περιεχόμενο που είναι υποχρέωση της επόμενης Βουλής. Οι διατάξεις που θα λάβουν λιγότερες από 151 ψήφους απορρίπτονται.

Εκείνες που θα λάβουν από 151 εως 179 θα χρειαστούν στην επόμενη Βουλή τουλάχιστον 180 για να τροποποιηθεί το περιεχόμενό τους, ενώ όσες στην παρούσα φάση λάβουν τουλάχιστον 180 θετικές ψήφους τότε στην επόμενη θα απαιτηθεί η απόλυτη πλειοψηφία για να αποκτήσουν νέο περιεχόμενο.

Κατά την έναρξη της συζήτησης υπήρξε ήπια αντιπαράθεση για τα διαδικαστικά, τους χρόνους ομιλίας, τον τρόπο ψηφοφορίας και τα ψηφοδέλτια.

Αναφορικά με το πρώτο ζήτημα, το προεδρείο αποφάσισε να διευρύνει τις συνεδριάσεις και αντί Τετάρτης, οι συνταγματικές εργασίες να λήξουν την Πέμπτη.

Επίσης, η ψηφοφορία θα γίνει με έγχαρτα ψηφοδέλτια και όχι με το ηλεκτρονικό σύστημα. Κάθε βουλευτής θα κληθεί να ψηφίσει για τις 149 προτάσεις που σημαίνει πως η ολοκλήρωση της διαδικασίας και η καταμέτρηση των ψήφων πιθανότατα να ολοκληρωθεί την Παρασκευή.

Επίσης, ο τρόπος κατάρτισης των ψηφοδελτίων πιθανότατα να απασχολήσει και τις επόμενες ημέρες το Σώμα καθώς «υποκρύπτει» την διαφωνία ουσίας ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για το κατά πόσο η παρούσα Βουλή μπορεί να δεσμεύσει την επόμενη και ως προς το περιεχόμενο της αναθεώρησης.

Δείτε τώρα LIVE

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.