Με πλάγιο τρόπο επιχείρησε η κυβέρνηση να δεσμεύσει την επόμενη Βουλή για το περιεχόμενο των υπό αναθεώρηση άρθρων. Επέμεινε στην διεξαγωγή ψηφοφορίας (δι' εγέρσεως) προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στα κόμματα στην αυριανή ψηφοφορία να καταγράψουν στα ψηφοδέλτια το περιεχόμενο των υπό αναθεώρηση άρθρων, με στόχο όμως να δεσμεύσει την επόμενη Βουλή.

Τελικά η κυβερνητική παράταξη έμεινε μόνη αφού τα υπόλοιπα κόμματα αποχώρησαν από τη διαδικασία αρνούμενα να αποδεχθούν τις μεθοδεύσεις της, ο δε πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης κράτησε σαφείς αποστάσεις από το κυβερνητικό σχέδιο υπογραμμίζοντας με νόημα ότι η επόμενη Βουλή έχει το πρώτο και αποφασιστικό λόγο από την στιγμή που παρεμβαίνει ο λαός.

Είχε προηγηθεί ευρεία συζήτηση επί του θέματος.

Ο Κώστας Τασούλας (ΝΔ) κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αντί να παραδεχθεί ότι θα είναι η επόμενη Βουλή εκείνη που θα καθορίσει το περιεχόμενο των υπό αναθεώρηση διατάξεων, εφηύρε μια καινοφανή θεωρία περί δεσμευτικότητας.

Αιχμηρός ήταν και ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Επικαλούμενος διατάξεις του Συντάγματος, αλλά και του Κανονισμού της Βουλής τόνισε ότι η παρούσα Βουλή αποφασίζει για την ανάγκη αναθεώρησης κατά την οποία ορίζονται οι διατάξεις που πρέπει να αναθεωρηθούν. «Δεν γίνεται καμία αναφορά στο περιεχόμενο των άρθρων. Η λαός κρίνει. Η επόμενη Βουλή αποφασίζει» τόνισε.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι αποτελεί ασέβεια προς το εκλογικό σώμα μια Βουλή με κυβερνητική πλειοψηφία 151 βουλευτών να δεσμεύει την επόμενη Βουλή που μπορεί να διαθέτει 180 βουλευτές.

Στο ίδια μήκος και ο Ανδρέας Λοβέρδος ανέφερε ότι δεν μπορεί μια ασθενής κυβερνητική πλειοψηφία 151 βουλευτών να δεσμεύει την επόμενη Βουλή.
Κατά της δεσμευτικότητας της επόμενης Βουλής ως προς τα υπό αναθεώρηση άρθρα τάχθηκαν και οι εκπρόσωποι των άλλων κομμάτων.

Δείτε LIVE 

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.