Σε μια άδεια αίθουσα της Βουλής με ελάχιστο κόσμο στα θεωρεία και λίγους βουλευτές παρόντες πραγματοποιείται αυτή την ώρα η τελετή ορκωμοσίας της νεάς Προέδρου της Δημοκρατίας Αικατερίνης Σακελλαροπούλου.

ΒΟΥΛΗ LIVE: Αικατερίνη Σακελλαροπούλου- τελετή ορκωμοσίας- Μετά την δοξολογία από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα αναφωνήσει τον όρκο της προς το Σύνταγμα και την Δημοκρατία και ακολούθως θα υπογραφεί απο τον προεδρεύοντα, τον πρωθυπουργό και την κυρία Σακελλαροπούλου το επίσημο έγγραφο ανάδειξης νέου Προέδρου.

Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, και από εκεί η κυρία Σακελλαροπούλου θα πάρει τον δρόμο για την Προεδρεία της Δημοκρατίας προκειμένου να γίνει η τελετή παράδοσης – παραλαβής με τον κ. Προκόπη Παυλόπουλο.

Η κυβέρνηση εκπροσωπείται απο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και λίγους υπουργούς ενώ τα κοινοβουλευτικά κόμματα εκπροσωπούνται απο τους αρχηγούς και τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους. Συνολικά υπολογίζεται ότι παρίστανται 35-40 βουλευτές.

Περιορισμένος είναι και ο αριθμός των αξιωματούχων απο το δικαστικό, στρατιωτικό και διπλωματικό σώμα. Συνολικά υπολογίζεται ότι εντός της Ολομέλειας βρίσκονται λιγότερα απο 170 άτομα σε αραιή διάταξη αντί περίπου 1.000 που παρακολουθούσαν αντίστοιχες τελετές κατα το παρελθόν.

ΔΕΙΤΕ LIVE

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.