ΒΟΥΛΗ: Θύελλα αντιδράσεων εκ μέρους της αντιπολίτευσης προκαλεί η προσπάθεια της κυβέρνησης να προσπεράσει την νέα πραγματικότητα που διαμορφώνει η έλλειψη της απόλυτης πλειοψηφίας σε κοινοβουλευτικό επίπεδο. Η αρχή έγινε με το νομοσχέδιο περί ΑΣΕΠ το οποίο, όταν ο προεδρεύων Γ. Βαρεμένος διαπίστωσε ότι δεν περνούσε καθώς απουσίαζε ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Αρ. Φωκάς αν και είχε ταχθεί υπέρ, αποφάσισε να παραπέμψει το θέμα σε ονομαστική ψηφοφορία. Όταν έφτασε το θέμα στην Ολομέλεια της Βουλής, οι αντιδράσεις ήταν σφοδρές. Τελικά το νομοσχέδιο πέρασε επί της αρχής με 153 θετικές ψήφους έναντι 124 «όχι» και 2 «παρών» σε σύνολο 279 ψηφισάντων.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Ν. Δένδιας κατηγόρησε το προεδρείο ότι ενώ χθες είχε αρχίσει η ψηφοφορία και ενώ ήταν προφανές ότι είχε διαμορφωθεί αρνητική πλειοψηφία, η διαδικασία διεκόπη και από τον προεδρεύοντα ετέθη θέμα ονομαστικής.

«Δεν επιτρέπεται από τον Κανονισμό.

Αν επιθυμεί ονομαστική ψηφοφορία πρέπει να το πει πριν την έναρξη της ψηφοφορίας. Αυτό που είναι ακατανόητο είναι η διακοπή της ψηφοφορίας, όταν διαπιστώνει την απόρριψη του νομοθετήματος. Αποτελεί μέγα ζήτημα και πρέπει να τοποθετηθούν τα κόμματα», είπε, κάνοντας λόγο για «κυβέρνηση μειοψηφίας». «

Δεν μπορείτε να κυβερνάτε με αυτό τον τρόπο», υπογράμμισε κατηγορώντας τον κ. Βαρεμένο ότι «δεν περάτωσε την ψηφοφορία και δεν ανακοίνωσε αποτέλεσμα ενώ αντί να ανακοινώσει την απόρριψη μίλησε περί ονομαστικής ψηφοφορίας».

Η προεδρεύουσα Τασία Χριστοδουλοπούλου δήλωσε ότι από δω και πέρα θα γίνεται σε κάθε νομοσχέδιο ονομαστική ψηφοφορία, ώστε να μπορούν να τοποθετηθούν και οι 16 ανεξάρτητοι βουλευτές.

«Να ξέρετε ότι εφεξής θα γίνονται ονομαστικές ψηφοφορίες για να μην αμφισβητεί κανείς. Ξέρετε ότι υπάρχουν τόσοι βουλευτές ανεξάρτητοι.

Την γνώμη τους δεν θα την ζητήσουμε;», ανέφερε χαρακτηριστικά, αναγνωρίζοντας ότι διαμορφώνεται μια νέα πραγματικότητα λόγω της κοινοβουλευτικής δύναμης που διαθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ με 145 βουλευτές.

Υπήρξε ένταση στην Ολομέλεια καθώς η κυρία Χριστοδουλοπούλου δεν έδινε τον λόγο και στα υπόλοιπα κόμματα όπως ζητούσε επιμόνως ο κ. Δένδιας. «Θέλετε να παραιτηθεί η κυβέρνηση.

Ποιο είναι το αίτημά σας;», είπε κάποια στιγμή η προεδρεύουσα απευθυνόμενη προς τους αντιδρώντες.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.