Με την ευλογία του Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεοφύτου, ο Επίσκοπος Μπελογκραντσίκ κ. Πολύκαρπος ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας, στο χωριό Ρέσυλοβο, δήμος Σαπαρέβα Μπάνια (νοτιοδυτική Βουλγαρία), την Κυριακή προ της Γεννήσεως του Χριστού.

Επιμέλεια Σβετλάνα Λεβίτσκι
Παρευρέθηκαν ο κ. Kalin Gelev, Δήμαρχος του Δήμου Σαπαρέβα Μπάνια, η κα Mariana Dotsina, πρόεδρος του χωριού Ρέσυλοβο, καθώς και δεκάδες ορθόδοξοι χριστιανοί του χωριού και καλεσμένοι που είχαν έρθει για να μοιραστούν την επερχόμενη χαρά των Χριστουγέννων.

Στο τέλος της λειτουργίας, ο Επίσκοπος κ. Πολύκαρπος αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή της Κυριακής, καθώς και στον βίο του Αγίου Νικολάου του Θαυματουργού που είναι προστάτης της εκκλησίας και της ενορίας.

Επίσης, ο Επίσκοπος κ. Πολύκαρπος κάλεσε τους πιστούς να ευχαριστήσουν τον Θεό για το δώρο που έδωσε στην ανθρωπότητα – τον Μοναχογιό Του Υιό Κύριο Ιησού Χριστό, τον Σωτήρα του κόσμου, και εμπλουτισμένοι από την αγάπη Του, να γεμίσουν τις καρδιές τους με αγάπη για τον Αυτόν και τον συνάνθρωπο.

Στο τέλος, ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους: κληρικούς, ψάλτες και πιστούς για τη συμμετοχή τους στην εορταστική λειτουργία και τους μετέφερε τις ευλογίες και τις ευχές του Μακαριωτάτου κ.κ. Νεοφύτου για ειρήνη και χαρά.

OPE

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.