Με αφορμή την εορτή των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου, η Βουλγαρία τίμησε και την Ημέρα της Χριστιανικής Οικογένειας και της Ορθόδοξης Χριστιανικής Νεολαίας.

Της Σβετλάνα Λεβίτσκι
Με απόφαση της Ιεράς Συνόδου της εν Βουλγαρία Ορθοδόξου Εκκλησίας, από το 1929 η εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου εορτάζεται στη χώρα και ως Ημέρα της Χριστιανικής Οικογένειας και της Ορθόδοξης Χριστιανικής Νεολαίας.

Με την ευκαιρία της εορτής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλιππούπολης κ. Νικόλαος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον ομώνυμο Ιερό Ναό στην περιοχή Παναγιουρίστε, μία βουλγαρική πόλη στο άνω άκρο του ποταμού Έβρου. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος απευθύνθηκε σε όλους με θεόπνευστη ομιλία για τη γιορτή και τη σημασία της οικογένειας ως μικρής εκκλησίας.

Τους λειτουργικούς ψαλμούς απέδωσε η Μητροπολιτική Χορωδία Άγιος Ερμής ο Απόστολος, με μαέστρο τον Πρωτοψάλτη Γκεόργκι Ράντεφ.

Νιώθοντας συνεχώς τη μητρική προστασία της Παναγίας, οι κάτοικοι του Παναγιουρίστε, καθώς και πολλά παιδιά και μαθητές, έσπευσαν από νωρίς το πρωί στον Ιερό Ναό, όπου μπορούσαν να προσευχηθούν στη Θεοτόκο.

Μεταξύ των παρευρισκομένων ήταν ο δήμαρχος της πόλης κ. Nikola Belishki, ο περιφερειάρχης της περιφέρειας Πάζαρτζικ κ. Trendafil Velichkov, οι εκπρόσωποι του λαού από την 48η Εθνοσυνέλευση κ. Radomir Cholakov και ο κ. Stefan Mirev, δημοτικοί σύμβουλοι και προσκεκλημένοι.

ope.gr

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.