Με ανακοίνωσή της η Ιερά Μητρόπολη Σόφιας ξεκίνησε εκστρατεία συγκέντρωσης κεφαλαίων για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας για τις σεισμόπληκτες περιοχές της Συρίας και της Τουρκίας.

“Τις τελευταίες ημέρες, γίναμε μάρτυρες των συνεπειών των καταστροφικών σεισμών στη γειτονική Τουρκία και Συρία, οι οποίοι στοίχισαν τη ζωή σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων αθώων παιδιών. Πολλοί έμειναν χωρίς στέγη και τροφή. Χιλιάδες οικογένειες διαλύθηκαν και πόλεις έγιναν ερείπια, ενώ επικράτησε ο φόβος και ο πόνος”, αναφέρεται στην αρχή της ανακοίνωσης.

“Με την ευλογία του Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεοφύτου, το τμήμα «Έλεος και Φιλανθρωπία» της Ιεράς Μητρόπολης Σόφιας συγκεντρώνει κεφάλαια για να βοηθήσει τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη στις πληγείσες περιοχές στην Τουρκία και τη Συρία. Τα κονδύλια που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν για να βοηθηθούν όσοι έχουν ανάγκη. Καλούμε όλους, ανάλογα με τις δυνατότητές τους, να συμμετάσχουν στην εκστρατεία. Ας κάνουμε πράξη τα λόγια του Σωτήρος «Μακάριοι οι ελεήμονες, ότι αυτοί θα ελεηθούν»”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.