Διπλό ήταν το μήνυμα στην φετινή “Πορεία για τη Ζωή”. Από τη μία με σύνθημα «Ισότητα Δικαιοσύνη και υποστήριξη – από το πρώτο δευτερόλεπτο και όλη τη ζωή», οι συμμετέχοντες θέλησαν να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο για την ανάγκη υποστήριξης των εγκύων και των μητέρων, και από την άλλη θέλησαν να δείξουν την αλληλεγγύη τους στις μητέρες και τα παιδιά των προσφύγων από την Ουκρανία.

Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

Σε πέντε δήμους της Μολδαβίας διοργανώθηκε η “Πορεία για τη Ζωή”: Ιάσιο, Πιάτρα Νεάμτ, Μποτοσάνι, Dorohoi, και Darabani. Μόνο στο Ιάσιο συμμετείχαν περίπου 1.000 άτομα όλων των ηλικιών.

Σημείο συνάντησης ήταν η πλατεία Unirii, από όπου ξεκίνησε προς τους δρόμους του κέντρου της πόλης. Οι καλεσμένοι της φετινής «Πορείας για τη Ζωή» στο Ιάσιο ήταν ο δήμαρχος του Ιασίου Mihai Chirica, η ιέρεια IuliaFotea, ο διευθυντής του Μαιευτηρίου “ElenaDoamna” στο Ιάσιο, ο Δρ. Gabriel Martinescu και μητέρες.

«Η στιγμή της σύλληψης του Κυρίου θεωρείται η στιγμή της Ενσάρκωσης, όχι η στιγμή της Γέννησης»
Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ιασίου και Μητροπολίτης Μολδαβίας και Μπουκοβίνης κ. Θεοφάνης, ο οποίος τόνισε στην ομιλία του ότι η στιγμή της σύλληψης του Χριστού θεωρείται η στιγμή της Ενανθρωπήσεως.

«Μιλώντας για κανονικότητα, μπορούμε να μιλήσουμε για οικογένεια. Γνωρίζουμε ότι η εκδήλωση αυτή γίνεται γύρω από την εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και η εορτή του Ευαγγελισμού σημαίνει, στην πραγματικότητα, την εορτή της Ενσαρκώσεως του Κυρίου, διότι στον Ευαγγελισμό, δια του λόγου και του χαιρετισμού που απηύθυνε ο Άγιος Αρχάγγελος Γαβριήλ στην Υπεραγία Θεοτόκο, η οποία συνέλαβε τον Σωτήρα Ιησού Χριστό, τον Υιό και τον Λόγο του Θεού.

Η ώρα της σύλληψης του Κυρίου θεωρείται η ώρα της Ενσάρκωσης -όχι της Γέννησης, αλλά της σύλληψης- όπως θα πρέπει να προσθέσουμε, την ημέρα που γιορτάζουμε τα γενέθλιά μας, άλλους εννέα μήνες. Στην πραγματικότητα, υπήρχαμε εννέα μήνες πριν γεννηθούμε. Η κανονικότητα που εκφράζεται μέσα από την οικογενειακή ζωή, να είναι μια εικόνα που θα έχουμε πάντα στην καρδιά μας, ώστε με τη σειρά μας να εμπνέουμε τους γύρω μας».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.