ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ

Περίπου 25.000 τουρίστες από 20 χώρες επισκέφθηκαν την έδρα του Πατριαρχείου Ρουμανίας στο Βουκουρέστι, ένα ιστορικό κτίριο που σήμερα στεγάζει τους διοικητικούς χώρους της εν Ρουμανία Ορθοδόξου Εκκλησίας.
Σύμφωνα με τη Συνθετική Έκθεση που παρουσίασε το Εθνικό Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, το 2022, το Συνεδριακό Κέντρο στο Παλάτι του Πατριαρχείου φιλοξένησε 147 εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν από τη Ρουμανική Ορθόδοξη Εκκλησία ή από ιδρύματα και εμπορικές εταιρείες από τη χώρα και το εξωτερικό.

Στο κτίριο πραγματοποιούνται επίσης πολυάριθμες εκδηλώσεις που διοργανώνει το Πατριαρχείο της Ρουμανίας. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται: συνεδριάσεις της Ιεράς Συνόδου, θεολογικά και αρχαιολογικά συνέδρια, συναυλίες που διοργανώνονται από τους Τομείς του Ρουμανικού Πατριαρχείου, εκθέσεις και άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Σύμφωνα με το Basilica.ro στο χώρο του σημερινού Μεγάρου συνήλθε η Συνέλευση των Αντιπροσώπων, η οποία πέτυχε, στις 24 Ιανουαρίου 1859, την ένωση της Ρουμανίας με τη Μολδαβία εκλέγοντας τον Alexandru Ioan Cuza ως ηγεμόνα των Ρουμανικών Ηγεμονιών.

Το νέο κτίριο χτίστηκε την περίοδο 1906-1911 σύμφωνα με το σχέδιο του Ρουμάνου αρχιτέκτονα Dimitrie Maimarolu, αλλά από τη δεκαετία του 1990 άρχισε να εμφανίζει σημαντικά προβλήματα.

Από το 2010, οπότε το κτίριο επέστρεψε στο Πατριαρχείο Ρουμανίας, η Εκκλησία εργάστηκε για τέσσερα χρόνια προκειμένου να εξασφαλίσει τα απαραίτητα κονδύλια από την Ευρωπαϊκή Ένωση προκειμένου αυτά να διατεθούν για την αποκατάσταση του κτιρίου. Μετά την εξασφάλιση 18 εκατομμυρίων ευρώ οι εργασίες επισκευής του κτιρίου σημείωσαν αριθμό ρεκόρ καθώς μέσα σε δύο χρόνια το έργο ολοκληρώθηκε. Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν τον Ιούνιο του 2016 από τον Πατριάρχη κ.κ. Δανιήλ ενώ από την 1η Ιανουαρίου 2017 η Πατριαρχική Κατοικία είναι επισκέψιμη και από το κοινό, καθιστώντας της έναν τουριστικό πόλο έλξης για το Βουκουρέστι.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.