ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ ΝΕΑ: Η παρέλαση της εθνικής γιορτής της 25ης Μαρτίου για την απελευθέρωση της Ελλάδας από τους Τούρκους θα γίνει φέτος την Κυριακή 30 Απριλίου, όπως ανακοινώθηκε επίσημα στην εκδήλωση της κοπής της Βασιλόπιτας, η οποία έγινε στο Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο από την Ομοσπονδία Ελληνοαμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας, με δεξίωση και δείπνο για την καινούργια χρονιά. Η είσοδος ήταν ελεύθερη για όλους.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βασίλης Καυκάς, ανάμεσα στα άλλα είπε πως «σήμερα παράλληλα με τις ευχές για τον Νέο Χρόνο είναι και η αφετηρία για τις προετοιμασίες για την Παρέλαση του Ελληνισμού της Νέας Αγγλίας, που φέτος ορίστηκε από την Ομοσπονδία και σε συνεργασία με το Δημαρχείο της Βοστώνης και τους φορείς, να γίνει την Κυριακή 30 Απριλίου στη 1:00 μ.μ. στην οδό Boylston της Βοστώνης».

Από την εκδήλωση της κοπής της βασιλόπιτας της Ομοσπονδίας Ελληνοαμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας. Διακρίνονται ο Αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος Μεκάρντο, ο π. Νικόλαος Αγόρης, ο π, Αθανάσιος Νένες, ο Κώστας Τραβαγιάκης, ο Βασίλης Καυκάς, ο Γιώργος Παναγιωτόπουλος και Συμεών Τέγος.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ¨Ε.Κ.”/ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΛΜΟΥΚΟΣ
Σε άλλο σημείο ανέφερε πως η Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας μας ζήτησε να συνεχίσουμε μέχρι τον Σεπτέμβριο και συμφωνήσαμε στο Διοικητικό Συμβούλιο να βοηθήσουμε, να συνεχίσουμε. Σε λίγους μήνες ο υποφαινόμενος δεν θα είναι Πρόεδρος, αρκετά από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας θα φύγουν. Όμως η Ομοσπονδία και οι Σύλλογοι, οι Οργανώσεις πρέπει να συνεχίσουν. Πρέπει να συνεχίσει ο Ελληνισμός ανεξάρτητα ποιος είναι ο Πρόεδρος, ο Ιερέας, ο Μητροπολίτης, ο Αρχιεπίσκοπος, ο Γενικός Πρόξενος. Συνεργαστείτε. Ζητήστε από τα παιδιά σας, τα εγγόνια σας, τους φίλους και συγγενείς να συμμετάσχουν στο Σύλλογο, στο Σωματείο, στη Κοινότητα, στην Ομογένεια».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν περί τα 150 άτομα. Τον συντονισμό της είχε ο Α’ αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας, Κώστα Τραβαγιάκης, ο οποίος καθότι καταγόμενος από την Κρήτη ξεκίνησε την εκδήλωση με την ακόλουθη μαντινάδα: «Δύο χιλιάδες είκοσι τρεις ευχές και πάλι λίγες είναι, να σας γεμίζουνε χαρές, όνειρα και ελπίδες», τονίζοντας πως «με αυτό το γεμάτο από χιλιάδες ευχές δίστιχο σας καλωσορίζουμε στην ωραία αυτή συνάντηση, στην πατροπαράδοτη κοπή της Βασιλόπιτας».

Ο Β αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Γεώργιος Παναγιωτόπουλος επιδίδει στην καινούργια καθηγήτρια της Εδρας “Καραμανλή” στo Πανεπιστήμιο του Tufts Βοστώνης Φωτεινή Παζαρτζή κομμάτι βασιλόπιτας.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ “Ε.Κ.”/ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΛΜΟΥΚΟΣ
Τον Μητροπολίτη Βοστώνης Μεθόδιο εκπροσώπησε ο πρωτοπρεσβύτερος Αθανάσιος Νένες, ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας των Ταξιαρχών του Γουότερτάουν Μασαχουσέτης, ο οποίος ανέπεμψε την προσευχή, διαβίβασε τον χαιρετισμό και τις ευχές του Μητροπολίτη Μεθοδίου και έκοψε τη βασιλόπιτα. Επίσης, παρευρέθηκαν ο Αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος Μεκάρντο εκκλησιάρχης της Σχολής, καθώς και ο πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Αγόρης, ο οποίος ιερατεύει στον Παναμά και επισκέπτεται τη Βοστώνη με την σύζυγό του καθότι ο γιος τους σπουδάζει στη Θεολογική Σχολή.

Ο κ. Τραβαγιάκης καλωσόρισε τον γενικό πρόξενο Συμεών Τέγο και την καθηγήτρια της Εδρας «Καραμανλή» στο πανεπιστήμιο Tufts της Βοστώνης, Φωτεινή Παζαρτζή.

Στον χαιρετισμό του ο κ. Τέγος εξέφρασε τις ευχές προς όλους για τη νέα χρονιά και είπε ότι έχει συμπληρώσει έξι μήνες θήτευσης στη Βοστώνη. Χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος του Ελληνικού Κολεγίου και της Θεολογικής Σχολής Βοστώνης Γεώργιος Καντώνης, ο οποίος ευχαρίστησε την Ομοσπονδία για τη συνεργασία με τη Σχολή και το Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βασίλης Καυκάς ανακοινώνει ότι η παρέλαση στη Βοστώνη θα γίνει την Κυριακή 30 Απριλίου. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ “Ε.Κ.”/ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΛΜΟΥΚΟΣ
Τις βασιλόπιτες δώρισε ο Αριστείδης Αθανασόπουλος ιδιοκτήτης του ζαχαροπλαστείου «Athan’s Bakery» εις τιμήν και μνήμη του αειμνήστου Δημήτρη Χάιτα, ο οποίος ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας και πρόσφερε πολύτιμες υπηρεσίες στην Ομογένεια.

Η Ομοσπονδία τίμησε το τμήμα των ομογενών ευζώνων, το οποίο έχει ανανεωθεί και φέτος ο αριθμός των μελών του υπερβαίνει τα τριάντα.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.