ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΜΕΡΙΚΗΣ

Ματαιώνεται ο φετινός εορτασμός των Τριών Ιεραρχών και των Ελληνικών Γραμμάτων στη Βοστώνη εξαιτίας της συνεχιζόμενης πανδημίας του κορωνοϊού και της ραγδαίως μεταδιδόμενης μετάλλαξης Ομικρον.
Ο εορτασμός γινόταν κάθε χρόνο από τα Ελληνικά Σχολεία της Μητρόπολης Βοστώνης στο Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο και σημείωνε μεγάλη επιτυχία από απόψεως περιεχομένου του εορτασμού, αλλά και συμμετοχής των γονέων και της ευρύτερης Ομογένειας.

Η απόφαση αυτή ελήφθη έπειτα από επιστολή που έστειλε ο Μητροπολίτης Βοστώνης κ. Μεθόδιος στα Σχολεία στις 28 Δεκεμβρίου. Στην ερώτηση «αν επιθυμούν να λάβουν μέρος στον εορτασμό, οκτώ από τα εννέα δήλωσαν ότι προτιμούν να μη γίνει η εορτή στο Μαλιώτειο για φέτος, λόγω της συνεχιζόμενης πανδημίας». Επειτα από αυτό αποφασίσθηκε η ματαίωση του εορτασμού για την προστασία όλων.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε την επιστολή του Μητροπολίτη Μεθόδιος:
«Αγαπητοί Πατέρες,

Κατ’ αρχάς θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τις έγκαιρες απαντήσεις σας σχετικά με τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών στο Μαλιώτειο.

Στο γράμμα/εμαιλ που έστειλα στις 28 Δεκεμβρίου σε όλα τα Ελληνικά σχολεία των κοινοτήτων μας, θέτοντας το ερώτημα αν επιθυμούν να λάβουν μέρος στον εορτασμό, οκτώ από τα εννέα δήλωσαν ότι προτιμούν να μη γίνει η εορτή στο Μαλιώτειο για φέτος, λόγω της συνεχιζόμενης πανδημίας. Της πανδημίας, η οποία έχει διαταράξει τις ισορροπίες και όλα τώρα πια περιστρέφονται με άξονα του τι πρέπει να προσέχουμε και του πώς και τι πρέπει να κάνουμε.

Λαμβάνοντας υπ’ όψη μας τις απαντήσεις των Ελληνικών μας σχολείων, με λύπη μας αποφασίσαμε να μη διοργανώσουμε για φέτος την εορτή των Ελληνικών Γραμμάτων σε ευρεία κλίμακα, για να προστατεύσουμε τα παιδιά μας καθώς και τις οικογένειές τους και το ευρύ κοινό.

Παρά ταύτα, ενθαρρύνουμε όπως κάθε κοινότητα και σχολείο διοργανώσουν μία εορτή για να τιμήσουν τους Τρεις Ιεράρχες, λαμβάνοντας βεβαίως όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

Εύχομαι αυτή να είναι η τελευταία χρονιά που αναγκαστικά μπαίνουν σε δεύτερο ρόλο οι εορτασμοί και η εν γένει ομαλή συμμετοχή μας στα κοινά και όπως από του χρόνου επανέλθουμε στους κανονικούς μας ρυθμούς.

Σας ευχαριστώ και σας εύχομαι καλή επιτυχία στη διοργάνωση των εορτασμών των σχολείων σας και καλή συνέχιση της σχολικής χρονιάς.

Μετά της εν Κυρίω αγάπης,

+ Ο Βοστώνης Μεθόδιος».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.