Όπως αναφέρει ο Εθνικός Κήρυκας:

Ανάστατη είναι η κοινότητα της Αγίας Σοφίας στην πόλη Νιου Λόντον του Κονέκτικατ με την αιφνίδια παραίτηση του ιερατικού της προϊσταμένου π. Ντιν Πανάγου, ο οποίος ιεράτευε στην κοινότητα από το 2005. Η κοινότητα ανήκει στη δικαιοδοσία της Μητρόπολης Βοστώνης.

Στις 13 Σεπτεμβρίου 2017 ο π. Ντιν Πανάγος έστειλε e-mail στα μέλη της κοινότητας με το οποίο ενημέρωνε για την αποχώρησή του.

Μητρόπολη Βοστώνης:

Η Μητρόπολη Βοστώνης αποτελεί μέρος της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, η οποία είναι υπό τον έλεγχο του Οικουμενικού πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως.

Στις 20 Δεκεμβρίου 2002, αναβαθμίστηκε από Επισκοπή σε Μητρόπολη, αν και ο Επίσκοπος της είχε ανυψωθεί στο ρόλο του Μητροπολίτη έξι χρόνια νωρίτερα, τον Νοέμβριο του 1997.

Η θέση του Μητροπολίτη βρίσκεται στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού στην πόλη της Βοστώνης και τα μητροπολιτικά γραφεία στο Μπρούκλαϊν στην πολιτεία της Μασαχουσέτης μαζί με την Ελληνορθόδοξη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού.

Ο σημερινός Μητροπολίτης είναι ο Μεθόδιος όπου εκλέχθηκε στη θέση αυτή αρχικά ως Επίσκοπος της Βοστώνης στις 8 Απριλίου 1984, από την Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Φανάρι, Κωνσταντινούπολη, Τουρκία.

Η Μητρόπολη έχει συνολικά 63 Ενορίες και ο συνολικός ορθόδοξος πληθυσμός της ανέρχεται σε 230.000 άτομα.

 

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.