Την ιστορική Ιερά Μονή Ζιτομίσλιτς στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη επισκέφθηκαν ο Πρόεδρος της Σερβικής Δημοκρατίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Σερπσκα, Μίλοραντ Ντόντικ. Πρόκειται για ένα σερβικό Ορθόδοξο μοναστήρι αφιερωμένο στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου το οποίο βρίσκεται κοντά στο Μόσταρ.

Τους δύο σέρβους ηγέτες συνόδευαν ο Επίσκοπος Ζαχουμίου και Ερζεγοβίνης κ. Δημήτριος, ο Ηγούμενος της Μονής, Αρχιμανδρίτης Δανιήλ, συνεργάτες του Ιδρύματος Μουσείου Ζιτομίσλιτς και κληρικοί από την περιοχή του Μόσταρ.

Ο Ηγούμενος της Μονής χαρακτήρισε την επίσκεψη ως έκφραση χαράς, συμπαράστασης και ελπίδας για το μέλλον και τους ενημέρωσε για την ιστορία και την προσφορά του μοναστηριού.

Οι κ.κ. Βούτσιτς και Ντόντικ επισκέφθηκαν επίσης το Μουσείο Ζιτομίσλιτς, όπου η διευθύντρια του Ιδρύματος, κα Ιρίνα Μάντιτς, τους παρουσίασε τη συλλογή του μουσείου. “Είμαι περήφανος για τη θρησκευτική και πολιτιστική μας κληρονομιά και για ό,τι μπορεί να δει κανείς στο Μουσείο Ζιτομίσλιτς” είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Σερβίας, τονίζοντας ότι είναι έτοιμος να βοηθήσει το μοναστήρι αν χρειαστεί.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.