«Όταν βλέπουμε ένα ειλικρινές χαμόγελο χαράς, καλοσύνης και αγάπης στο πρόσωπο του πλησίον μας, λέμε ότι ένα χαρούμενος γεγονός έχει μεταμορφώσει το πρόσωπό του. Και η πόλη μας αυτή τη μέρα, που επισκιάστηκε από τη χάρη του Θεού, φαίνεται να χαμογελά τόσο σε εμάς που είμαστε κάτοικοί της όσο και σε όλους που βρίσκονται σήμερα εδώ».

Με αυτά τα λόγια περιέγραψε ο Επίσκοπος Ζαχουμίου και Ερζεγοβίνης την μεγάλη χαρά του μετά την ολοκλήρωση της ιεράς λιτανείας της εικόνας της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην πόλη Τρέμπινε της Βοσνίας.
Στις εορταστικές εκδηλώσεις στις οποίες συμμετείχαν χιλιάδες πιστοί τίμησαν με την παρουσία τους φέτος ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννίκιος και ο Επίσκοπος Μιλιεσέβου κ. Αθανάσιος.

Καθ’ όλη την πορεία της Ιερά λιτανείας αναπέμφθηκαν δεήσεις σε κεντρικά σημεία της πόλης ενώ στην κεντρική πλατεία τελέστηκε τρισάγιο υπέρ ανάπαυσης των ψυχών. Οι πιστοί που προσήλθαν δεν ήταν μόνο από το Τρέμπινε αλλά και από του Μαυροβουνίου και της Σερβίας.

«Πάντα, όταν βρισκόμαστε σε χριστιανική χαρά, αγάπη και κοινωνία μεταφέρουμε τον Παράδεισο του Θεού στις ψυχές μας», ανέφερε, μεταξύ άλλων, από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου στην ομιλία του.

ope.gr

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.