«Η Εκκλησία μπορεί να έχει λόγο όταν μιλάμε για θέματα που έχουν έντονη ηθική διάσταση όπως αυτό για τα ομόφυλα ζευγάρια», είπε ο υπουργός Επικρατείας

«Οι θέσεις μου είναι απόψεις Αρχών και κατά συνέπεια δεν μπορούν να αλλάξουν», απάντησε ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, σχετικά με την άποψή του για το νομοσχέδιο που θα προβλέπει τον γάμο για ομόφυλα ζευγάρια. Στο παρελθόν ο υπουργός είχε διαφωνήσει σε δημόσια τοποθέτησή του για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Πρόσθεσε όμως πως ο διάλογος που έχει ξεκινήσει για τις αντιδράσεις που υπάρχουν και ειδικά στο εσωτερικό της ΝΔ είναι άκαιρος καθώς θα πρέπει πρώτα «να περιμένουμε από τον πρωθυπουργό να παρουσιάσει τις θέσεις του και να εξηγήσει το νομοθετικό πλαίσιο, ώστε να γνωρίζουμε όλες τις παραμέτρους».

Δήλωσε πως «η Εκκλησία μπορεί να έχει λόγο όταν μιλάμε για θέματα που έχουν έντονη ηθική διάσταση όπως αυτό για τα ομόφυλα ζευγάρια» και ξεκαθάρισε ότι τόσο ο πρωθυπουργός όσο και η κυβέρνηση κινούνται και παίρνουν αποφάσεις χωρίς να υπολογίζουν το πολιτικό κόστος, όπως υποθέτουν κάποιοι.

Σχολιάζοντας το θέμα της ακρίβειας, τόνισε ότι έχουν υπάρξει μέχρι τώρα πολλές κυβερνητικές πρωτοβουλίες, αλλά η ακρίβεια επιμένει. «Η αποτελεσματικότερη όμως πολιτική για την αντιμετώπιση της ακρίβειας είναι η αύξηση των εισοδημάτων και η κυβέρνηση αποδεικνύει έμπρακτα τις προθέσεις της», υπογράμμισε ο Υπουργός Επικρατείας.

Παραδέχθηκε δε πως «η επιδοματική πολιτική δεν έχει φιλελεύθερο χαρακτήρα, αλλά έχει νόημα όταν γίνεται στοχευμένα και σε ειδικές συνθήκες όπως αυτές που αντιμετωπίζουμε τώρα».

Σχολίασε δε πως μέχρι πρόσφατα δεν υπήρχε ρυθμιστικό πλαίσιο για την αισχροκέρδεια, με συνέπεια πολλές περιπτώσεις να πηγαίνουν στα δικαστήρια και να καταρρίπτονται ως αβάσιμες, κάτι που άλλαξε με την νομοθετική ρύθμιση της παρούσας Κυβέρνησης.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.