ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΣΚΟΠΙΑΝΟ: Μουδιασμένος ο Ελληνικός λαός πληροφορήθηκε σήμερα την απόφαση Τσίπρα να παραχωρήσει το όνομα Μακεδονία στους Σκοπιανούς κάνοντας λόγο ακόμα και για μακεδονική γλώσσα και ιθαγένεια.

Αμέσως μετά τις εξελίξεις στο θέμα με την Βόρεια Μακεδονία ως λύση για το Σκοπιανό, το ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE ήλθε σε επαφή με Ιεράρχες οι οποίοι έμειναν έκπληκτοι από τη σημερινή εξέλιξη και εξέφρασαν την οργή τους για την απόφαση αυτή, για την παραχώρηση του όρου Βόρεια Μακεδονία στους Σκοπιανούς.

Ανάμεσα στους σεβαστούς Ποιμενάρχες με τους οποίους επικοινωνήσαμε αρκετοί ήσαν εκείνοι που όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα επιδείκνυαν μια πιο μετριοπαθή στάση γύρω από όλο το ζήτημα αλλά και έβλεπαν με κάποια επιφυλακτικότητα τη διεξαγωγή συλλαλητηρίων.

Σήμερα εξέφρασαν ανοιχτά την οργή τους, και επιδοκίμασαν τους κυβερνητικούς χειρισμούς για τέτοια λύση στο Σκοπιανό.

Εξέφρασαν την επιθυμία τους να μην πάρουν δημόσια θέση προτού αποφανθεί για το ζήτημα, για τη σημερινή εξέλιξη, η Ιερά Σύνοδος επίσημα.

Πρόβλεψη όλων είναι πως θα συνεχιστούν σε ακόμα πιο έντονο τρόπο οι διαμαρτυρίες για το Σκοπιανό, αφήνοντας να εννοηθεί πως η πλειονότητα πλέον των Ιεραρχών θα συστρατευθεί με το κοινό αίσθημα του ελληνικού λαού με σκοπό την ανατροπή ακόμα και την ύστατη ώρα της αποφάσεως αυτής.

Μετά το έναυσμα από την Εκκλησία της Ελλάδος αναμένεται πογκρόμ διαδηλώσεων σε πολλές μεγάλες πόλεις.

Ιεράρχης χαρακτηριστικά μας ανέφερε πως

ο όρος ΄΄Βόρεια Μακεδονία΄΄ προσβάλει και πληγώνει βάναυσα όλους τους Έλληνες απανταχού της Οικουμένης και χρέος μας είναι να προστατέψουμε την ιστορία και τις ρίζες μας

.

 

Φανούρης Ευστράτιος
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.