ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ: Ο Επικεφαλής της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας, Μητροπολίτης Επιφάνιος αποκάλεσε την Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, τελευταία εμπροσθοφυλακή του Πούτιν στην Ουκρανία ενώ σημείωσε πως ακόμη διαθέτει μεγάλη επιρροή.

Ρεπορτάζ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE

Συγκεκριμένα ανέφερε για Εκκλησία Ρωσίας: Υπάρχουν πολλοί που τώρα καταλαβαίνουν αλλά δεν εισπράττουν την πλήρη εικόνα για το τι ακριβώς συντελέστηκε.

Υπάρχουν κάποιοι που είναι πεπεισμένοι πως τα πράγματα και οι διαδικασίες προχώρησαν με λάθος τρόπο και πως το Οικουμενικό Πατριαρχείο έκανε λάθος και δεν είχε δικαίωμα και άλλα πολλά.

Υπογράμμισε πως ο λαός της Ουκρανίας περίμενε από το Οικουμενικό Πατριαρχείο να αποδοθεί αυτοκεφαλία στην Εκκλησία και τώρα αναμένει από τις υπόλοιπες Ορθόδοξες Εκκλησίες την αναγνώριση.

Είναι γεγονός πως η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία έχει μεγάλη επιρροή. Είμαστε πεπεισμένοι πως όταν ενωθούμε και όλοι οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί θα ανήκουν σε μια τοπική Ορθόδοξη Εκκλησία ο πόλεμος στο Ντονμπάς θα λήξει και η Κριμαία θα γυρίσει στους Ουκρανούς.

Και αυτό επειδή ο Πούτιν θα χάσει εδώ την υποστήριξη που είχε πριν λίγο καιρό.

Εάν δεν είχε αυτήν την υποστήριξη, δεν θα γινόταν ποτέ ο πόλεμος στο Ντονμπάς.

Γι αυτό το λόγο θα μετατραπούμε σταδιακά σε κανονική, αυτοκέφαλη και ανεξάρτητη Εκκλησία στην Ουκρανία, αναγνωρισμένη και σταδιακά επίσης η Ρωσία θα χάσει την επιρροή στις ψυχές των Ορθοδόξων Ουκρανών.΄΄

Ευαγγέλιο, Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019 – Η παραβολή των ταλάντων

 

 

 

Καραγιάννης Ανδρέας
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 4 (8 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.