Πατήρ Χαράλαμπος Κοπανάκης, εφημέριος του Ι. Ν. Αγίου Αντωνίου Σοκαρά Ηρακλείου Κρήτης.

«Η πίστη των ανθρώπων δεν πλήττεται από την αλήθεια, πλήττεται από την εκμετάλλευση και την απάτη»
Δείτε και ακούστε αυτό το διαμάντι!

Έγραψε ιστορία. (Μεγάλο Σάββατο, 15/4/2023)”

Τα παραπάνω αναφέρει ο δημοσιογράφος Δημήτρης Αλικάκος που αποκάλυψε πριν μερικά χρόνο τον τρόπο που ανάβει το Άγιο Φως.

—-

Ο ιερέας Χαράλαμπος Κοπανάκης σε ανάρτησή του αναφέρει:

“Τους ανθρώπους μας ενοχλεί και μας πληγώνει το ψέμα.

Ταυτόχρονα, μας φοβίζει η αλήθεια.

Ψυχολογικό είναι το φαινόμενο και υπάρχουν ερμηνείες, όμως δεν είναι της παρούσης.

Περαν αυτών, οι κοινωνικές ομάδες που έλκονται ιδιαίτερα από το ψέμα και αποστρέφονται μετά βδελυγμίας την αλήθεια, είναι οι θρησκευομενοι, νομίζω όλων των θρησκειών.

Όταν η αλήθεια εξορίζεται, ο άνθρωπος προσκαίρως ανακουφίζεται, αλλά στην πορεία ζορίζεται, προς όφελος ολίγων επιτήδειων..

Υ. Γ. Μπράβο στον άνθρωπο Δημήτρης Αλικάκος, που αντέχει το μένος των θρησκευομένων, εργαζόμενος μεθοδικά υπέρ της αληθείας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (5)
 1. Χρήστος 1 χρόνο πριν

  Ο καθένας είναι ελεύθερος να λέει ότι θέλει αλλά υπάρχουν και προϊστάμενοι για να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα… Υπάρχουν δεν υπάρχουν;

  ΑπάντησηΆκυρο
 2. π. Θ. Παπαγιάννης 1 χρόνο πριν

  Μάλλον ψυχολογικό είναι το θέμα όντως… Να το παίζουμε “ψαγμένοι”, “διανοούμενοι”, χωρίς ποτέ να μπαίνουμε στον παραμικρό κόπο να “γνωσόμεθα την αλήθεια”… Άραγε είχε ο εν λόγω πατήρ, κι εσείς όλοι του “Εκκλησία online” την παραμικρή διάθεση να ψάξετε, να ερευνήσετε όλες τις ιστορικές μαρτυρίες περί του Αγίου Φωτός ανά τους αιώνες; Διαβάσατε άραγε ποτέ το ενδιαφέρον επιστημονικό βιβλίο του Χάρη Σκαρλακίδη “ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΦΩΣ”, όπου μέσα από χειρόγραφα αναφέρει εβδομήντα (70) ιστορικές μαρτυρίες ξένων ως επί το πλείστον περιηγητών, ανά τους αιώνες; Όχι… Ευκολότερο είναι να καταφεύγουμε σε λόγους – πυροτεχνήματα, χάριν εντυπωσιασμού, και να συσχηματιζόμαστε με το πνεύμα του κόσμου…
  Προσωπικά θα πρότεινα να ταξιδέψουμε, έστω μια φορά, στους Αγίους Τόπους, να συναναστραφούμε με ανθρώπους που δίνουν καθημερινά την μαρτυρία τους και τον αγώνα τους εκεί, χωρίς προκαταλήψεις και γενικούς αφορισμούς… Να ψάξουμε, κι έπειτα να οδηγηθούμε σε “διακηρύξεις” κι “αφορισμούς”, αν είναι απαραίτητο…

  ΑπάντησηΆκυρο
 3. Σταύρος Πουλογιαννοπουλος 1 χρόνο πριν

  Πολλά τα ολισθηματα
  Σας παρακαλώ να μεταφερθεί το ερώτημα.
  Μίλησε για το ψωμί το οποίο μια ώρα μετά είναι πρόσφορο.
  Τρεις κουταλιές αλεύρι και μια νερό επιστημονικά δεν μπορούν να παράγουν προζύμι.
  Πώς γίνεται και φουσκώνει πριν διαβαστεί στην εκκλησία;

  ΑπάντησηΆκυρο
 4. Ηλίας 1 χρόνο πριν

  youtu.be/A8ryBK7vJmw

  Ακόμα και κάποιος να ισχυριστεί ότι ο κύριος στο βίντεο είναι “αναστεναρης” ή κάτι τέτοιο, δεν νομίζω ότι ισχύει το ίδιο για τις τρίχες προσώπου, χεριών, μούσι, κομποσκοινι που δεν παίρνουν φωτιά…Υπάρχουν κι άλλα παρόμοια βίντεο.

  Ο έχων ώτα ακούει, ακουετω…

  ΑπάντησηΆκυρο
 5. Μιχαήλ 1 χρόνο πριν

  Χριστός Ανέστη. Ο συγκεκριμένος παπάς είναι γνωστός καί από Πίο παλιές δημοσιεύσεις πού έχει κάνει. Στο προφίλ του φαίνεται Με πολιτικά ρούχα χωρίς τά άμφια του.

  ΑπάντησηΆκυρο

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.