ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE: Τρομακτικό αντίκτυπο έχουν εδώ και εβδομάδες οι δηλώσεις του π Γαβριήλ Εσφιγμενίτη για το καθεστώς που επικρατεί στο Άγιο Όρος.

Σε μια περιγραφή που καθηλώνει, εξιστορεί όλη τη βία που η αδελφότητα έχει υποστεί από τους ΓΟΧ καταληψίες τονίζοντας όμως πως η Ελληνική Πολιτεία αλλά και η διοίκηση του Αγίου Όρους δεν έχουν προχωρήσει σε ΚΑΜΙΑ καταδικαστική δήλωση εναντίον των καταληψιών της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου που δρουν ως εγκληματική οργάνωση.

Σημειώνει επίσης πως οι πολιτικοί ΤΡΕΜΟΥΝ για το πολιτικό κόστος της απόφασης να επιβληθεί ο Νόμος και το Δίκαιο στο Άγιον Όρος.

Ο π Γαβριήλ είναι ο μόνος ίσως που ακόμη ΜΙΛΑ ξεκάθαρα για την υπόθεση αυτή. Κάποιοι άλλοι γύρω του πλέον σιωπούν και αφήνουν το μεγαλύτερο μέσο της χώρας να δώσει τον δικό τους αγώνα ενώ εκείνοι πλέον κρύβονται . Όμως δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό το παράδοξο. Κάποια στιγμή ακόμη και αυτός που στηρίζει το δίκαιο και το σωστό για την Ορθοδοξία και το Άγιο Όρος, όταν δει πως τα ίδια τα θύματα δεν κάνουν τίποτα για τη σωτηρία τους, απλά θα κάνει πίσω.

Αυτά για να εξηγούμαστε με όλους.

Φανούρης Ευστράτιος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.