Μητρόπολη Σύμης: Καταιγιστικές φέρεται να είναι οι εξελίξεις στην Ιερά Μητρόπολη Σύμης με την πρόθεση για δημιουργία θέσης βοηθού Επισκόπου.

Ραγδαίες αναμένονται οι εξελίξεις στη Μητρόπολη Σύμης το επόμενο χρονικό διάστημα. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE, θα δημιουργηθεί θέση βοηθού Επισκόπου στη Μητρόπολη Σύμης, παρά το γεγονός ότι πρόκειται για μια σχετικά μικρή Μητρόπολη αφού έχει 13 ενορίες από τις οποίες ουσιαστικά και κανονικά λειτουργούν οι 4 και μάλιστα υποστελεχωμένες.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE, ο πιθανότερος υποψήφιος για τη θέση του βοηθού Επισκόπου στη Μητρόπολη Σύμης είναι ο κληρικός της Μητρόπολης, π. Αντώνιος Πατρός.

Εξελίξεις αναμένονται και στον Πανορμίτη (εδώ να σημειωθεί ότι προσέρχονται πάνω από 2000 προσκυνητές την ημέρα), μιας και πρόθεση είναι να γίνει Σταυροπήγιο, να υπάγεται δηλαδή απευθείας στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Πάντως εφόσον επαληθευτεί η εξέλιξη με τη θέση Επισκόπου στη Σύμη, επιβεβαιώνονται πλήρως οι (ελαφρώς διαψευσμένες) πληροφορίες του ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE για σταδιακή ίδρυση Αρχιεπισκοπής Δωδεκανήσου όπως πρώτοι είχαμε γράψει στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE και συγκεκριμένα στο άρθρο Δρομολογείται Αρχιεπισκοπή Δωδεκανήσου με κέντρο την Πάτμο;

Πάντως πλέον με την εξέλιξη αυτή, υφίστανται όλες οι προϋποθέσεις για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο.

Βόμβα: Για βοηθός Επίσκοπος Σύμης προορίζεται ο Αντώνιος Πατρός - Σταυροπήγιο ο Πανορμίτης

Καραγιάννης Ανδρέας
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (2 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.