Έντονη κριτική στον Μεσσηνίας Χρυσόστομο για συλλαλητήριο Αθήνας από τον συνεργάτη του Μακαριστού Χριστόδουλου σε θέματα Εκκλησιαστικής Διπλωματίας, Δρ. Γεώργιο Μούρτο στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
Αποκαλύπτει επιστολές του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου στην Ε.Ε για Μακεδονία.

Γράφει ο Δρ. Γεώργιος Μούρτος Επίτιμος καθηγητής Στρατηγικής Πανεπιστημίου Plymouth
Συνεργάτης μακ. Χριστόδουλου σε θέματα Εκκλησιαστικής Διπλωματίας προς τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο:

΄΄Σεβασμιώτατε,
Διάβασα την προχθεσινή ανακοίνωση που δημοσιοποιήσατε την ανοικτή διαφωνία σας στη συμμετοχή της Εκκλησίας στο πανελλαδικό συλλαλητήριο της Κυριακής και οφείλω να ομολογήσω πως με ξαφνιάσατε σε βαθμό που αναρωτιέμαι εάν τελικά πιστεύω σε μια άλλη ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ.

Οι βαθιές ρίζες της λευιτικής καταγωγής μου με μπόλιασαν με μια Εκκλησία λαϊκή και με την κλήρο να πρωτοστατεί στο κοινωνικό γίγνεσθαι. Άλλωστε, αυτό δηλώνει και η ετυμολογία της «εκκλησίας», αν με βοηθούν τα ελληνικά μου.

Πιθανώς, ένας επίσκοπος της αμέριμνης ασφάλειας του νοτιότερου άκρου της ηπειρωτικής Ελλάδας, με καταγωγικές καταβολές και ποιμαντικές εμπειρίες από τον μικρόκοσμο του αθηναιοκεντρικού κράτους να μην αφουγκράζεται τον χτύπο της καρδιάς των Μακεδόνων όπου γης και να προτάσσει την «αν-»Ορθοδοξία του “savoir vivre” και του “politically correct”.

Αλλά επιτρέψτε μου να εκφράσω κι εγώ τη γνώμη μου ότι αυτό δεν αντιπροσωπεύει το ποίμνιο.

Σεβασμιώτατε,
Παρακολουθώ εκ του σύνεγγυς τα «εκκλησιαστικά» και με λυπεί βαθύτατα η σημερινή εικόνα. Δεν περίμενα, ωστόσο, να προσάπτει επίσκοπος την ετικέτα «θεραπαινίδα» στους εκκλησιαστικούς ταγούς και κληρικούς που συμμετείχαν ή θα συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια.

Ή μήπως όλοι αυτοί είναι «προτεσταντίζοντες», ενώ οι γνήσιοι Ορθόδοξοι και εμψυχωτές του ποιμνίου είναι όσοι γεμίζουν τους εκκλησιαστικούς ιστότοπους με άπειρες φωτογραφίες πολυαρχιερατικών συλλείτουργων για επισκοπικά ονομαστήρια;

Σεβασμιώτατε,
Επ΄ ευκαιρία επισυνάπτω:

α. Δίγλωσση επιστολή μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου προς τους ηγέτες της ΕΕ για το «Μακεδονικό»
β. Το σκεπτικό σύνταξης της επιστολής
Με σεβασμό

Δρ. Γεώργιος Μούρτος
Επίτιμος καθηγητής Στρατηγικής Πανεπιστημίου Plymouth
Συνεργάτης μακ. Χριστόδουλου σε θέματα Εκκλησιαστικής Διπλωματίας΄΄

Ακολουθεί ο σύνδεσμος με τα έγγραφα που βλέπουν για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητος, τις επιστολές του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου στους ηγέτες της Ευρώπης για τη Μακεδονία.

 

https://www.ekklisiaonline.gr/ekklisiaonline/iroiki-epistoli-christodoulou-stin-e-e-gia-makedonia-apoklistiko/

 

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 3.67 (6 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.

1 Σχόλιο

Νεότερο
Καλύτερο Νεότερο Παλαιότερο
1
Χρυσούλα Χασομέρη

Διάβασα να γίνεται λόγος για Ψευτομακεδόνες κ σκέφτηκα ότι εφόσον θέλουν οπωσδήποτε να περιλαμβάνεται το όνομα της Μακεδονίας μας στην ονομασία του κράτους τους, θα μπορούσαμε να τους προτείνουμε το όνομα "Ψευτομακεδονία".