ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE : Δείτε αναλυτικά τι αναφέρει ο πρώην Υπουργός Υγείας κος Αθανάσιος Γιαννόπουλος στον προσωπικό του λογαριασμό για το συμβάν με την πρόεδρο του ΕΛΛΑΔΑ 2021 και τον Μητροπολίτη Φθιώτιδος.

Ήταν επιεικώς ανεπίτρεπτη η απόφαση της επιτροπής για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 της Εθνικής Παλιγγενεσίας και δη της Προέδρου Γιάννας Αγγελοπούλου η μη συνάντηση με τον Μητροπολίτη μας και Ποιμενάρχη κ.κ. Συμεών.

Στην επανάσταση του 1821 δεν αγωνίστηκαν οι ανύπαρκτοι τότε ψευτοτεχνοκράτες αλλά αγωνίστηκε ο ελληνικός λαός, οι πολίτες, οι αστοί της τότε εποχής και κυρίως ο κλήρος που συμμετείχαν οι Επίσκοποι, οι Κληρικοί, οι Καλόγεροι.

Από τα μοναστήρια μας ξεκίνησε η σπίθα της Επανάστασης. Σε μοναστήρι υψώθηκε το λάβαρό της. Στα μοναστήρια και στις εκκλησιές κρύφτηκαν οι αγωνιστές και ο λαός και γίνανε απόρθητα φρούρια και κάστρα μπροστά στις ορδές των Tούρκων. Στα μοναστήρια μας οι καλόγεροι μοίρασαν τα όπλα και το μπαρούτι στους αγωνιστές της Επανάστασης.

Για εμάς όμως τους Ρουμελιώτες η μη συμμετοχή του Μητροπολίτη μας Συμεών και ο αποκλεισμός του από αυτή τη σύσκεψη, που τουλάχιστον η παρουσία του θα ήταν εποικοδομητική και σημαντική στους οποιουσδήποτε σχεδιασμούς της κας Αγγελοπούλου και της επιτροπής της, έχει την ιδιαίτερη σημειολογία διότι στη μαρτυρική περιοχή μας και στη πόλη μας τη Λαμία μαρτύρησε ο αγωνιστής της επανάστασης καλογερόπαππας Αθανάσιος Διάκος.

Η μη συμμετοχή του Συμεών πιστεύω ότι ήταν μια ασέβεια στη μνήμη του ήρωα Αθανασίου Διάκου και άλλων αγωνιστών και ιερέων όπως του επισκόπου Σαλώνων Ησαΐα και του αδερφού του.

Κα. Αγγελοπούλου, καλό θα είναι από την τεχνοκρατική και γκλαμουρίστικη διάθεση που έχετε να δώσετε στη γιορτή των 200 χρόνων από την Παλιγγενεσία να αναθεωρήσετε τις οποιεσδήποτε τεχνοκρατικές σας και καλλιτεχνικές σας προθέσεις και να σκεφτείτε ότι ο κλήρος από τους επισκόπους έως τους απλούς ιερείς έπαιξαν καθοριστικό ρόλο για να είμαστε όλοι εμείς σήμερα ελεύθεροι και να έχουμε την πολυτέλεια του χρόνου να ιστορούμεθα τα πραγματικά γεγονότα και όχι να σχολιάζουμε κουτσομπολίστικα και με αρκετή κακοήθεια ενδεχομένως κάποιες κακές πτυχές της Επανάστασης του 1821.

Καραγιάννης Ανδρέας

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.