ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE : Αποκάλυψη ΒΟΜΒΑ από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ναυκράτιδος Παντελεήμονα για τις ύπουλες κινήσεις της Ρωσικής Εξαρχίας στην Αφρική.

Αναφορικά με δημοσίευμα που αναφέρει πως δεκάδες εφημέριοι εγκαταλείπουν το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας ανέφερε στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE:

Έβγαλε και εγκύκλιο ο Πατριάρχης. Δεν είναι δεκάδες, είναι βεβαίως Ιερείς οι οποίοι εγκαταλείπουν το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας με οικονομικό δέλεαρ. Τους δίνεται ποσό και το χειρότερο είναι πως αυτοί οι Ιερείς προσπαθούν να πάρουν μαζί και τις ενορίες τους μαζί με τα κτίσματα.

Δεν είναι δεκάδες αλλά είναι Ιερείς οι οποίοι παρασύρθηκαν με κάποιο ποσό το οποίο τους υπόσχονται και έτσι θεωρούν πως θα έχουν λίγα έσοδα.

Είναι δεδομένο πως η Ρωσική Εκκλησία λειτουργεί εκδικητικά απέναντι στο Πατριαρχείο επειδή ο Πατριάρχης μας προχώρησε στην αναγνώριση της Ουκρανικής Εκκλησίας, είναι δεδομένο ότι η Ρωσική Εκκλησία στο εσωτερικό της δεν λειτουργεί όπως η Ελλάδα, δεν έχει μισθοδοσία, η ενορία συντηρεί είτε τον Ιερέα είτε τον Μητροπολίτη, και αυτό ασφαλώς δεν θα διαρκέσει και πολύ.

Το Πατριαρχείο έτσι μπορεί να δει και ποιοι είναι οι Ιερείς του που είναι επίορκοι.

Ο Επίσκοπος έχει ήδη θέσει σε αργία αυτούς τους Ιερείς αναμένοντας την απόφαση του πνευματικού δικαστηρίου του Πατριαρχείου αλλά η εγκύκλιος του Πατριάρχη ορίζει πως οι κατά τόπους Μητροπολίτες οφείλουν να προασπίζουν την ακίνητη περιουσία γιατί το Πατριαρχείο μόχθησε για να φέρει την Ορθοδοξία στην Αφρική αλλά και για αυτούς που έκαναν δωρεές.

Η όλη κατάσταση αποτελεί ΟΝΕΙΔΟΣ.

Η κατά 1000 χρόνια νεώτερη Εκκλησία της Ρωσίας προσπαθεί με τέτοια μέσα να εκδικηθεί τον Πατριάρχη. Πιστεύω πως όλο αυτό θα τελειώσει και λίγοι Ιερείς θα παρασυρθούν και ο Θεός θα δώσει τη λύση.

Φανούρης Ευστράτιος
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (1)
  1. Χαρα 1 χρόνο πριν

    Γιατί να τον πιστέψουμε; Βλέπω εναν με κοντοξυρισμενα μουσια, τελείως κοσμικό υφος, μητροπολιτη…

    ΑπάντησηΆκυρο

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.