ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE: Το ανώτατο δικαστήριο του Ισραήλ απέρριψε προσφυγή εναντίον πώλησης γης στην παίά πόλη της Ιερουσαλήμ σε οργανισμό.

Το Ανώτατο δικαστήριο του Ισραήλ αποφάσισε χθες πως η πώληση γης που έλαβε χώρα το 2004 από διεθνή πρακτορεία ήτο νόμιμη.

Η απόφαση αναμένεται να χτυπήσει σαν κεραυνός εν αιθρία το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων που ενεπλάκη στο συγκεκριμένο ζήτημα εδώ και 15 χρόνια.

Εκείνη την εποχή το φερόμενο ως σκάνδαλο τάραξε τα νερά της Ορθοδόξου Εκκλησίας με τον τότε Πατριάρχη Ειρηναίο να αρνείται γνώση επί των πωλήσεων αποδίδοντας ευθύνες στον διευθυντή των οικονομικών υπηρεσιών.

Να θυμίσουμε πως όταν δημοσιεύθηκε το 2005 η όλη υπόθεση ο Ειρηναίος οδηγήθηκε σε παραίτηση και αντικαταστάθηκε από τον Πατριάρχη Θεόφιλο ο οποίος προσπαθεί νομικά να κερδίσει τα εδάφη, υποστηρίζοντας πως οι συναλλαγές τότε ήτο αποτέλεσμα διαφθοράς στο Πατριαρχείο.

Να σημειωθεί πως η Εκκλησία, η οποία θεωρείται ο δεύτερος μεγαλύτερος ιδιοκτήτης γης σε Ισραήλ-Παλαιστίνη, συνέχισε παρόμοιες πωλήσεις σε άλλους οργανισμούς.

Πηγή κοντά στο Πατριαρχείο αναφέρει πως η Εκκλησία των Ιεροσολύμων δεν έχει χώρες να τη στηρίζουν, δεν έχει πηγές εισοδήματος και πως όταν ανέλαβε ο Θεόφιλος το χρέος ανερχόταν σε 40 εκατομμύρια δολάρια.

Φανούρης Ευστράτιος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.

1 Σχόλιο

Νεότερο
Καλύτερο Νεότερο Παλαιότερο
1

Το ξέρουμε ότι ο Ειρηναίος είναι αθώος και κλεισμένος σε ένα δωμάτιο ενώ είναι πατριάρχης και την θέση του την πήρε ο νυν! Είχε κάνει όμως πίσω, για το καλό της Εκκλησίας για να μην υπάρχουν τσακωμοί και σκανδαλίζεται ο κόσμος. Τώρα ο νυν, κανονικά θα έπρεπε να ζητήσει ένα συγγνώμη!