«Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία ανησυχεί πολύ για όσα συνέβησαν τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς στο Καζακστάν», δήλωσε ο Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνας, στο τηλεοπτικό πρόγραμμα «Εκκλησία και κόσμος» στο κανάλι “Россия 24”.

Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

Ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος απηύθυνε ειδική έκκληση και έκανε ειδική προσευχή για ειρήνη στο Καζακστάν. Ο επικεφαλής της Μητροπολιτικής Περιφέρειας της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στη Δημοκρατία του Καζακστάν, Μητροπολίτης Αστάνας και Καζακστάν κ. Αλέξανδρος μίλησε επίσης στους κατοίκους της χώρας.

«Από την πλευρά της Εκκλησίας και των παραδοσιακών θρησκευτικών δογμάτων έγιναν τα πάντα για να ηρεμήσει η κατάσταση, να συμφιλιωθούν οι άνθρωποι», τόνισε ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ, ο οποίος πρόσθεσε: «Στην εποχή μας, τέτοιες μαζικές ταραχές, δεν ξεκινούν χωρίς υποκινήσεις από το εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένου του εξωτερικού».

«Όπως σημείωσε ο Ρώσος πρεσβευτής στις Ηνωμένες Πολιτείες κ. Ανατόλι Αντόνοφ, είναι πιθανό αυτό που συνέβη να συνδέεται με τα γεγονότα στη Μέση Ανατολή και την ανάπτυξη της τρομοκρατίας που παρατηρείται σε διάφορες χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Αφγανιστάν. Όλα αυτά δεν μπορούν παρά να επηρεάσουν την κατάσταση στα γειτονικά κράτη», είπε ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ, υπογραμμίζοντας ότι οι αρχές του Καζακστάν θα προβούν σε έρευνα για να κατανοηθεί τι κρύβεται πίσω από τα γεγονότα του Ιανουαρίου στη χώρα.

ope.gr

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.