Δεν αναμένεται να δοθεί κάποια απάντηση σχετικά με τα όσα αποφάσισε κατά την πρόσφατη συνεδρίαση της η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας σχετικά με την δημιουργία Εξαρχίας στην Αφρική από το Πατριαρχείο Μόσχας δήλωσε σε συνέντευξή του στο RIA Novosti ο Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων.

Ο Σεβασμιώτατος κλήθηκε να σχολιάσει τις αποφάσεις που έλαβε το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας αλλά και την στήριξη που παρέχει σε αυτό το Οικουμενικό Πατριαρχείο για το ζήτημα της εισπήδηση του Πατριαρχείου Μόσχας στην Αφρικανική ήπειρο.

“Ήταν αναμενόμενοι, αλλά αφού κανείς δεν έχει επικοινωνήσει μαζί μας, δεν αναμένεται απάντηση. Κατά τη γνώμη μου, ο τρόπος ανταλλαγής δηλώσεων είναι μάλλον ανούσιος και απρόβλεπτος”, δήλωσε ο Μητροπολίτης κ. Ιλαρίων ενώ ερωτηθείς για την ενέργεια της Μόσχας να δημιουργήσει Εξαρχία στην Αφρική, απάντησε: “Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας μας αποφάσισε τη συγκρότηση της Εξαρχίας Αφρικής όχι για να υπονομεύσει την αποστολή του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας ή να αποξενώσει κάποιες ενορίες από αυτό. Η Ρωσική Εκκλησία δεν το χρειάζεται αυτό και δεν ενδιαφέρεται. Δεν νιώθουμε εχθρικά συναισθήματα ούτε προς τον Πατριάρχη Θεόδωρο, ούτε προς κανέναν από τους επισκόπους του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας”.

ope.gr

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.