Ενώπιον της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας καλείται να παρουσιαστεί στις 6 Οκτωβρίου ο καθηγητής τέχνης Γιώργος Γαβριήλ με αφορμή τα έργα του, τα οποία προκάλεσαν πικοίλες αντιδράσεις. Αντιμέτωπος μέχρι και με την παύση από τα καθήκοντά του.

Σύμφωνα με την επιστολή που έλαβε ο καθηγητής Γαβριήλ από την Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας, την οποία δημοσιεύει η εφημερίδα Πολίτης, την 6η Οκτωβρίου κλήθηκε για ακρόαση των πειθαρχικών κατηγοριών που έχουν διατυπωθεί εναντίον του.

Μάλιστα, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ ο καθηγητής είναι αντιμέτωπος με πέντε κατηγορίες οι οποίες αφορούν ενέργειες ή συμπεριφορές παράλειψης άσκησης θεμελιωδών καθηκόντων, το γεγονός δηλαδή ότι δημοσίευσε τόσο στην προσωπική του ιστοσελίδα όσο και στον ημερήσιο τύπο, πίνακες και έργα που, όπως αναφέρεται, προσβάλουν με το περιεχόμενό τους πολιτειακούς και θρησκευτικούς θεσμούς. Εξάλλου, σύμφωνα πάντα με το κατηγορητήριο που διατυπώνει η Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας, ο καθηγητής Γαβριήλ αντιμετωπίζει κατηγορίες μη συμμόρφωσης με τις οδηγίες της αρμόδιας Αρχής.

Όπως σημειώνεται στην επιστολή, ο καθηγητής, εαν το επιθυμεί μπορεί να προσκομίσει μάρτυρες και αποδεικτικά στοιχεία υπέρ του ενώ εαν δεν εμφανιστεί, η επιτροπή είτε μπορεί να απαιτήσει την προσωπική του προσαγωγή, είτε να προχωρήσει στην ακρόαση της υπόθεσης χωρίς την παρουσία του. Η επιστολή έρχεται έπειτα από πειθαρχική έρευνα που έδωσε το Υπουργείο Παιδείας ενώ παράλληλα σημειώνεται ότι εάν καταδικαστεί μπορεί να σημαίνει μέχρι και παύση.

Απαράδεκτη χαρακτηρίζει την συνέχιση της πειθαρχικής δίωξης Γαβριήλ το Κίνημα Οικολόγων- Συνεργασία Πολιτών δια στόματος της Αναπληρώτριας Προέδρου του, Έφης Ξάνθου η οποία σημειώνει πως το Υπουργείο Παιδείας χωρίς να λαμβάνει υπόψη το άρθρο 19 του Συντάγματος της Κυπριακής Δημοκρατίας που αναφέρει ότι ‘κάθε άτομο έχει το δικαίωμα στην ελευθερία του λόγου και έκφρασης σε οποιαδήποτε μορφή και να διώκεται ο καλλιτέχνης για τις καλλιτεχνικές του απόψεις, ιδιαίτερα από τη στιγμή που δεν δημιούργησε τα έργα εν ώρα καθήκοντος με την ιδιότητα του καθηγητή

Υπεθυμίζει δε πως το ζήτημα του καθηγητή, συζητήθηκε από συντονιστές πολιτικών ομάδων στο ευρωκοινοβούλιο, όπου αποφασίστηκε να σταλεί επικριτική επιστολή από την Πρόεδρο της Επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας του Ευρωκοινοβουλίου προς τον Υπουργό Παιδείας κ. Προδρόμου.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 1 (3 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.

1 Σχόλιο

Νεότερο
Καλύτερο Νεότερο Παλαιότερο
1

Μεσαίωνας.