Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν αρκέστηκε στη βόλτα με το αυτοκίνητο στην κατεχόμενη Μαριούπολη.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος έκανε αιφνιδιαστική επίσκεψη στη Μαριούπολη σε άλλη μια «απάντηση» προς το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης και το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του, δεν αρκέστηκε στη βόλτα με το αυτοκίνητο αλλά είχε και μια «αυθόρμητη», όπως τη χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, συνάντηση με κατοίκους της πόλης.

Όπως μεταδίδει ο Guardian οι κάτοικοι αυτοί αρχικά δήλωσαν ξαφνιασμένοι απο την παρουσία Πούτιν και στη συνέχεια τυ είπαν ότι «προσεύχονται» γι’ αυτόν ευχαριστώντας τη Ρωσία για το γεγονός ότι χτίζει εκ νέου τα διαμερίσματά τους που καταστράφηκαν.

Ο Ρώσος αξιωματούχος που ήταν συνοδηγός στη βόλτα του Πούτιν με αυτοκίνητο στη Μαριούπολη του είπε ότι οι καταστροφές στα διαμερίσματα έγιναν από την πλευρά που εκτόξευαν πυραύλους οι Ουκρανοί και όχι από την πλευρά που βρίσκονταν οι ρωσικές δυνάμεις.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν στη συνέχεια επιθεώρησε και τα ανακατασκευασμένα διαμερίσματα.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, η επίσκεψη του Πούτιν στη Μαριούπολη ήταν «απολύτως αυθόρμητη». Κατά τον Πεσκόφ «το αρχικό σχέδιο ήταν να επισκεφθεί μόνο κατοικίες με διαμερίσματα. Ούτε η επικοινωνία με τους κατοίκους, ούτε η επίσκεψη στο διαμέρισμα ήταν προγραμματισμένες. Ήταν απολύτως αυθόρμητες».

«Στην πραγματικότοτα, το ίδιο αυθόρμητα, ο πρόεδρος οδήγησε μέχρι την περιοχή που βρίσκεται το μνημείο των Ηρώων του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και μετά έκανε και μια επίσκεψη στο πάρκο που βρίσκεται εκεί» πρόσθεσε ο Πεσκόφ.

Οι κάτοικοι της Μαριούπολης με τους οποίους συνομίλησε ο Πούτιν μετέφεραν – κατά τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου – «ερωτήματα για τις καθυστερήσεις στις πληρωμές των μισθών τους» και «τις δυσκολίες υποβολής αιτήσεων για απόκτηση ρωσικής υπηκοότητας και έκδοσης διαβατηρίων».

«Γι’ αυτό και θα υπάρξουν οδηγίες από τον αρχηγό του κράτους για να βελτιωθεί το σύστημα αυτό» πρόσθεσε ο Πεσκόφ ο οποίος δεν παρέλειψε να επαναλάβει ότι για η Ρωσία «κάνει και θα κάνει ό,τι πιστεύει ότι εξυπηρετεί τα συμφέροντά της» και ότι «κάθε απόφαση του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου είναι παράνομη και δεν την αναγνωρίζουμε».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.