Όπως μας ενημερώνει η Μητρόπολη

Σε μια ιδιαίτερα αξιόλογη προσφορά προέβη η κόρη του γνωστού αείμνηστου Φθιώτη συγγραφέως και λογοτέχνη Θεοκτίστου Λαϊνά, κυρία Μαρία – Μελίνα Λαϊνά Εκπαιδευτικός.

Η κ. Λαϊνά προσφέρει στην βιβλιοθήκη της Ιεράς Μητροπόλεως μας ολόκληρη τη βιβλιοθήκη Θεοκτίστου Λαινά με τίτλο «ιατρείον ψυχής», η οποία αποτελείται από 16.000 χιλιάδες τόμους βιβλίων και αρκετές χιλιάδες ακόμα περιοδικών και εφημερίδων θεολογικού, ιστορικού, λαογραφικού και γενικότερου ενδιαφέροντος. Επίσης πολλά ημερολόγια και cd και dvd.

Όπως αναφέρει η κ. Λαϊνά σε επιστολή της προς τον Σεβασμιώτατο στόχος αυτής της δωρεάς είναι η συγκέντρωση του συνόλου των βιβλίων του, σε έναν χώρο όπως είναι αυτός της βιβλιοθήκης της Ιεράς μας Μητροπόλεως στον οποίο θα έχουν πρόσβαση φοιτητές, επιστήμονες και ερευνητές, οι οποίοι θα επωφεληθούν πνευματικά και ερευνητικά από την βιβλιοθήκη αυτή. Με αυτόν τον τρόπο η γνώση διαχέεται, η ερευνά στηρίζεται και η συμβολή της Ιεράς Μητροπόλεως ως κέντρου έρευνας θέτει τις βάσεις για το μέλλον και την αειφορία.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος αποδεχόμενος με χαρά αυτή τη δωρεά ευχαρίστησε θερμά την κ. Λαϊνά και την διαβεβαίωσε ότι η αξιόλογη και πλουσιοτάτη βιβλιοθήκη του αειμνήστου πατέρα της θα φιλοξενείται στην βιβλιοθήκη του Πνευματικού Διοικητικού Κέντρου.

Ο μακαριστός Θεόκτιστος Λαϊνάς υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου “Αινιάνων”, ενώ σημάδεψε ανεξίτηλα τα ελληνικά γράμματα με το πλούσιο συγγραφικό του έργο. Ανέπτυξε σημαντική πνευματική και κοινωνική δράση, με ιδιαίτερη προσφορά στην αγαπημένη του Υπάτη.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.