«Όταν υπάρχει θέληση, άρτια συνεργασία και σωστός συντονισμός τότε τα προβλήματα διευθετούνται κι οι ανάγκες των πολιτών εξυπηρετούνται…ακόμα κι όταν πρόκειται για συμπατριώτες μας, οι οποίοι ζουν χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από την Πατρίδα» αυτό τονίζει ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Βλάσης, αναφερόμενος στην αποστολή περισσοτέρων από 400 βιβλίων εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας αλλά και άλλα βιβλία εκπαιδευτικού περιεχομένου στις ελληνικές κοινότητες σε Βραζιλία, Περού, Αργεντινή, Ουρουγουάη και Παραγουάη.

«Η αποστολή αυτή δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς τη βοήθεια του Υπουργείου Παιδείας και της Υφυπουργού Σοφίας Ζαχαράκη , του Γενικού Γραμματέα του ΥΠΕΞ κ. Γιάννη Χρυσουλάκη, των εκδόσεων Διόφαντος και ιδιαίτερα του συμβούλου του Πρωθυπουργού για θέματα Λατινικής Αμερικής κ. Ιάσωνα Πιπίνη, ο οποίος συντόνισε τις ενέργειες των δύο Υπουργείων» υπογραμμίζει ο κ. Βλάση και προσθέτει: «Θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να συνεχίζουμε να στηρίζουμε τον Οικουμενικό Ελληνισμό με όποιον τρόπο μπορούμε δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην διατήρηση και προώθηση της ελληνικής γλώσσας.

Οι ελληνικές κοινότητες της Λατινικής Αμερικής επιδεικνύουν αξιοθαύμαστη δράση και τα μέλη τους καταφέρνουν να κρατούν τη φλόγα του ελληνικού πνεύματος ζωντανή στην καρδιά και το μυαλό τους».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.