Πρόσκληση για εκκλησιασμό όλων των εκτοπισμένων κατοίκων της Βιτσάδας, την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου, απευθύνει η Αρχιεπισκοπή Κύπρου, στον ναό Αγίας Φωτεινής Καρπασίτιδος στην Κοφίνου.

Αναλυτικότερα, η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου ανακοινώνει ότι η Εκκλησιαστική Επιτροπή Αγίου Μάμαντος Βιτσάδας, σε συνεργασία με το Κοινοτικό Συμβούλιο, το Προσφυγικό Σωματείο «Άγιος Μάμας Βιτσάδας» και όλα τα οργανωμένα σύνολα της κατεχόμενης κοινότητας Βιτσάδας της Μεσαορίας, καλούν τους εκτοπισμένους και όλους όσους έχουν καταγωγή από τη Βιτσάδα, να συμμετάσχουν στον εκκλησιασμό το πρωί της Κυριακής, 4 Σεπτεμβρίου 2022, στον Ιερό Ναό Αγίας Φωτεινής Καρπασίτιδος, με την ευκαιρία της μνήμης του Αγίου Μάμαντος (εκ μεταθέσεως από τις 2 Σεπτεμβρίου).

Της Θείας Λειτουργίας θα προστεί ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος.

Καλούνται όσοι επιθυμούν να προσφέρουν άρτους και κόλλυβα της εορτής. Θα αναπευθεί Δέηση για επιστροφή των εκτοπισμένων στις πατρογονικές τους εστίες. Επίσης, θα τελεστεί μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως όλων των κατοίκων Βιτσάδας, που «έφυγαν» είτε κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής 1974 είτε και κατόπιν στην προσφυγιά.

Τα μέλη της Εκκλησιαστικής Επιτροπής Αγίου Μάμαντος Βιτσάδας: Πρωτ. π. Παρασκευάς Παπαμιχαήλ, Πρωτ. π. Σπυρίδων Γεωργίου, Κώστας Καραγιώργης, Ανδρέας Αντωνίου, Μιχάλης Παπαμιχαήλ, Σταύρος Ντορζή.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.