Βιτριόλι στους Αρχιερείς; Δεν υπάρχει σοφία, δεν υπάρχει ανδρεία, δεν υπάρχει συνετή και φωτισμένη σκέψη και απόφαση σε άνθρωπο ασεβή, διαβάζουμε στο βιβλίο «Παροιμίες» της Παλαιάς Διαθήκης κεφ. 21, στιχ. 30.

Επίσης ο Απόστολος Πέτρος στην Α΄ Επιστολή του στην Καινή Διαθήκη στο κεφ. 4, στιχ. 18 διαβάζουμε ότι: «Και εάν ο δίκαιος με πολλή δυσκολία σώζεται, ο αμαρτωλός και ασεβής που θα φανεί; (Αυτός θα καταδικασθεί σε όλεθρο).

Ο Άγιος Νεκτάριος Επίσκοπος Πενταπόλεως λέει το εξής: «Η ασέβεια αποτελεί αχαριστία και αγνωμοσύνη προς τον Θεό. Είναι το μεγαλύτερο όλων των κακών. Οι σκέψεις του ασεβή είναι πονηρές και οι λογισμοί του σκοτεινοί. Ο ασεβής όλη την ημέρα έχει επιθυμίες κακές και θέτει πάνω από όλα το συμφέρον του. Είναι μολυσμένος και απαίσιος και ο Θεός τον αποστρέφεται».

Η ασέβεια σιγά σιγά επιφέρει τον ψυχικό θάνατο του ανθρώπου. Προέρχεται από ειδικό δαιμόνιο που προσκολλά στην ψυχή του ανθρώπου και σιγά σιγά τον καταστρέφει, χωρίς ο ίδιος να το αντιλαμβάνεται. Ο άνθρωπος τρέφεται από την ασέβεια και μπορεί να τον οδηγήσει σε συμπεριφορές πολύ άσχημες.

Είναι διαφορετικό το να διαφωνήσεις με κάποιον και να μην δεχτείς την άποψή του και διαφορετικό να του κάνεις κακό και να ασεβήσεις εναντίον του επειδή διαφώνησες. Ο Θεός μέσα από τα παραδείγματα που έχουμε μέσα στην Αγία Γραφή, δεν δέχεται συμπεριφορές εξευτελισμού, ασέβειας, ύβρεων και πολύ περισσότερο απέναντι σε πρόσωπα που έχει εξελέγξει ο ίδιος ο Θεός.

Youtube Νεκτάριος Μουλατσιώτης

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.