«Ξεκινώ ευχαριστώντας τον Θεό για όλα. Ευχαριστώ τον Θεό που είμαστε ακόμα ζωντανοί, και ακόμα ικανοί να δοξάσουμε το όνομά Του παρ ‘ όλες τις ταλαιπωρίες που περνάμε».

«Ζητώ από τον Κύριο να δεχτεί τις ψυχές εκείνων που χάσαμε, να τις πλημμυρίσει με την αγάπη και το έλεος Του, και να τις δεχτεί στη βασιλεία Του. Του ζητώ επίσης να χαρίσει υγεία και θεραπεία σε όλους εκείνους που τραυματίστηκαν ως αποτέλεσμα αυτής της έκρηξης. Αυτό που ζήσαμε τις τελευταίες μέρες ήταν μια δύσκολη και πικρή εμπειρία. Η πρωτεύουσα μας είναι σε μια παραζάλη. Ολόκληρες γειτονιές καταστράφηκαν και τα παιδιά μας έμειναν άστεγα, ανίκανα να καταλάβουν τι τους συνέβη, λες και δεν τους έφταναν η οικονομική κατάρρευση, η πείνα, η ανεργία και ο κορωνοϊός».

«Ποιος ευθύνεται για ό, τι συνέβη; Δεν ξέρουμε πώς θα χειριστούν την την κατάσταση. Τι θα κάνουν με τους άστεγους και τους πεινασμένους; Δεν γνωρίζουμε αν θα γίνει ενδελεχής έρευνα. Αν θα διωχθούν οι υπεύθυνοι αυτής της τραγωδίας. Θα αποδοθεί δικαιοσύνη σε αυτόν τον πληγωμένο λαό για μια φορά;»

Ο λαός μας αξίζει μια καλύτερη ζωή» υπογράμμισε, και πρόσθεσε ότι σε μια χώρα που σέβεται τον εαυτό της, οι υπεύθυνοι πρέπει να παραιτούνται: «Εδώ οι επίσημοι κάθονται στις καρέκλες τους και ο λαός δέχεται τις συμφορές».

«Αυτό που φέρνει ελπίδα και χαρά στις πληγωμένες καρδιές μας είναι να βλέπουμε αυτούς τους νεαρούς άνδρες και τις νέες γυναίκες να περπατούν στους δρόμους, βοηθώντας με αγάπη τους άπορους, συμβάλλοντας στο να σβήσουν τις συνέπειες της καταστροφής, ενώ οι επίσημοι κοιτάζουν και δίνουν υποσχέσεις, δεν τολμούν να κατέβουν στο δρόμο γιατί ξέρουν ότι ο λαός δεν θα τους δεχτεί»

«Όσο για τα παιδιά μου στην ενορίες της Βηρυτού που έχασαν τα σπίτια τους, και καταστράφηκαν οι εκκλησίες, τα σχολεία και τα ιδρύματά τους, σας λέω να μην φοβάστε. Μαζί θα ξαναχτίσουμε τα πάντα, με τη βοήθεια των καλών καλών ανθρώπων στον Λίβανο και τον κόσμο (…) Ο Λίβανος θα αναστηθεί μέσα από τα χαλάσματα»

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.