ΒΙΟΙ ΑΓΙΩΝ : Η συνέχεια του μεγάλου αφιερώματος του ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE ΄΄Βίοι Αγίων΄΄. Σήμερα ο Γέροντας Αθανάσιος μιλά για τον Άγιο Φίλιππο τον Απόστολο.

Ο Άγιος Φίλιππος, τη μνήμη του οποίου τιμά σήμερα 11 Οκτωβρίου η Εκκλησία, καταγόταν από την Καισαρεία της Παλαιστίνης και ήταν διάκονος μεταξύ των επτά διακόνων της πρώτης Εκκλησίας στην Ιερουσαλήμ (Πράξ. στ’).

Ο Άγιος Φίλιππος, ήταν έγγαμος και είχε τέσσερις θυγατέρες, προικισμένες με προφητικό χάρισμα. (Πράξ. κα’ 8-9).

Ο Φίλιππος, όμως, δε στάθηκε μόνο στην Ιερουσαλήμ. Πήγε στη Σαμάρεια και κήρυξε το Ευαγγέλιο, σαν γνήσιος και αυτός «Ἀπόστολος Ἰησοῦ Χριστοῦ κατὰ πίστιν ἐκλεκτῶν θεοῦ καὶ ἐπὶ γνῶσιν ἀληθείας τῆς κατ’ εὐσέβειαν» (Προς Τίτον, α’ 1).

Δηλαδή απόστολος του Ιησού Χριστού για να διδάξει μεταξύ εκείνων που εξέλεξε ο Θεός, την πίστη και την επίγνωση της αλήθειας, που οδηγεί στην ευσέβεια.

Εκεί στη Σαμάρεια, δια του κηρύγματός του βάπτισε χριστιανό και το Σίμωνα το μάγο.

«Μαζί για τη Συρία» : Λέμε ΝΑΙ στη νέα προσπάθεια του ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE και σώζουμε ζωές

Έπειτα, ο Φίλιππος συνάντησε στο δρόμο του τον Ευνούχο της βασίλισσας Κανδάκης, και αφού τον κατήχησε, βάπτισε και αυτόν Χριστιανό.

Κατόπιν, πήγε στις Τράλλεις της Μικράς Ασίας, όπου με τη διδασκαλία του έπεισε όλους σχεδόν τους κατοίκους της πόλης να πιστέψουν στο Χριστό. Ο Φίλιππος στην πόλη αυτή, αφού έκτισε και χριστιανικό ναό, παρέδωσε στο θεό την ψυχή του.

Διαβάστε ακόμη: Άγιοι Ευλάμπιος και Ευλαμπία: Απάνθρωπα μαρτύρια, θαυμαστός βίος- Από τον Γέροντα Αθανάσιο

Φανούρης Ευστράτιος
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (12 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.